Finalul pandemiei? China nu are niciun caz local de infecție cu coronavirus în 24 de ore, pentru prima oara de la izbucnirea pandemiei

China nu a avut de raportat joi niciun caz local nou de infecție care să se fi înregistrat de la precedentul bilanț, anunțat miercuri, pentru prima oara de la izbucnirea pandemiei. Acesta ar putea fi un punct de cotitură în lupta sa costisitoare cu epidemia devenită între timp pandemie.

În ultimele 24 de ore s-au confirmat 34 de cazuri, dar toate aceste cazuri sunt cetățeni care au venit în China din alte părți ale lumii, anunță autoritățile chineze.

E un semn că epidemia din China ar putea intra în faza finală

E un semn că epidemia din China ar putea intra în faza finală, ceea ce ar permite Beijingului să se concentreze pe revitalizarea economiei țării, care a fost aproape paralizată, după ce guvernul a impus restricții de deplasare și măsuri severe de carantină. 

Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregisteze nicio infecție nouă înainte de a considera că epidemia s-a sfârșit. Rămâne de văzut dacă virusul va reaparea odată cu ridicarea restricțiilor de circulație.

China a înregistrat în total 80.894 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 3.237 de decese. În acest moment încă sunt active 8.043 de cazuri, dintre care 2.622 sunt în stare gravă. Restul s-au vindecat. Rezultă o rată de contaminare de 56 de oameni la un milion.

În întreaga lume sunt peste 219.000 de oameni care s-au infectat cu noul coronavirus, apărut în China. Bilanțul deceselor se îndreaptă spre 9.000 de morți, cu aproape 1.000 mai mulți decât în urmă cu 24 de ore.

Italia se află acum în epicentrul dezastrului, înregistrând 475 de morți în 24 de ore, un număr pe care nici măcar China nu l-a atins în vârful epidemiei. Spania a înregistrat 105 de noi decese (în total 638) și 14.769 de cazuri de contaminare în total. Franța a înregistrat și ea 89 de noi decese (264 în total la 9.134 de cazuri de îmbolnăviri), în timp ce Germania este un caz aparte: cu 12.327 de cazuri de îmbolnăvire, cel mai mare număr din Europa după Italia și Spania, a înregistrat până acum 28 de decese, dintre care două în ultimele 24 de ore.  site news

Lasă un răspuns