Final Four-ul VELUX Champions League se joacă pe zăpadă, între Crăciun și Anul Nou – înainte de jocuri, băieții pot merge și cu Plugușorul prin Koln!

Cu câteva zile în urmă, Federația Europeană de Handbal (EHF) a modificat din nou datele de desfășurare a VELUX Champions League, motivul fiind acest COVID-19 care a stricat toate planurile sportului și nu numai. Astfel, după programarea inițială din 30 și 31 mai, EHF a împins finalul competiției masculine pe 22 și 23 august, dar… ! ”Există o voință comună, a reprezentanților clubului, și am fost nevoiți să modificăm iarăși datele de joc, pentru că în Germania sunt interdicții până în septembrie, de derulare a evenimentelor majore, cât și de călătorie. Și am convenit ca în decembrie, pe 28 și 29, să ne întâlnim cu toții la Arena Lanxess, din Koln, pentru a afla clubul campion al sezonului”, a declarat șeful Federației Europene, austriacul Michael Wiederer.

Mai sunt două faze, până la Final Four, când se joacă?

Sigur, s-a bătut în cuie finala celor patru, dar drumul până acolo este încă necunoscut, mai ales că nu s-au jucat șaisprezecimile și nici sferturile de finală. Pentru handbalul românesc sunt foarte importante aceste faze, pentru că în cursă avem și campioana României, Dinamo București, echipă cu un parcurs de excepție și în actuala ediție a Ligii Campionilor. Ne face o deosebită plăcere să spunem că în faza anterioară, Dinamo a fost singura din cele 24 de echipe, care au făcut parte din cele patru grupe, fără nicio înfrângere, terminând pe primul loc al clasamentului.

Calificare pentru Dinamo București!

Poate să ajungă Dinamo la Koln?

În șaisprezecimi, elevii antrenorului Ștefan Constantin îi vor întâlni pe valoroșii handbaliști de la Paris Saint Germain, proaspeți campioni ai actualului sezon, după ce Federația Franceză a decis să oprească Lidl Starligue, cu opt etape înainte de final. Va fi o dublă manșă de foc, și spunem asta pentru că nu mai știm ce echipă va avea Dinamo, la ora dublei, cine va mai fi în lot, mai ales că Federația le-a și pus piedică dinamoviștilor, acum câteva săptămâni, reducând, prin decizia Consiliului de Administrație, numărul de străini din lot. Oricum, handbaliștii din Ștefan cel Mare merită felicitări, pentru că s-au bătut de la egal, la egal, cu granzii Europei – aș spune chiar că, intrând în șaisprezecimile Ligii Campionilor, Ștefan și ai săi și-au atins obiectivul, unul care a bucurat lumea handbalului masculin de la noi.  Sigur, Paris Saint Germain este o nucă tare, și este suficient să amintesc câțiva cocoși pe care îi vom vedea la București, Karabatic, Hansen, Abalo sau Kounkoud, nume ce nu mai nevoie de nicio prezentare, dar tocmai această diferență de valoare evidentă le-ar putea da bucureștenilor acea lejeritate în joc, lipsa de presiune a rezultatului, poate și dorință de a scrie o nouă filă de istorie, în handbalul românesc. Totul depinde de cum va arăta Dinamo la ora dublei cu parizienii!

COVID-19 a stricat toate planurile handbalului european…

Și revenim la Federația Europeană, pentru că, peste câteva zile, mai precis pe 24 aprilie, va avea loc un nou Comitet Executiv, unde se vor face noi clarificări în privința încheierii actualuilui sezon al cupelor europene, inclusiv al drumului către Final Four-ul VELUX Champions League. Se va stabili dacă și DELO Women’s Champions League se poate juca pe 5 și 6 septembrie, la Budapesta, cât și finalele Cupei EHF la masculin, reprogramate pe 29 și 30 august. Ultimele două competiții europene sunt și ele la stadiul de sferuri de finală, prin urmare trebuie găsite noi date pentru ca și aceste sferturi să aibă loc. Întortocheate sunt căile COVID-ului!    

   

Lasă un răspuns