www.pexels.com

Fermierii afectați de restricțiile COVID-19 vor primi ajutor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunță că termenul de depunere a cererilor unice de plată pentru fermierii afectaţi de restricţiile de circulaţie se prelungeşte până la 15 iunie 2020. Ministrul a precizat, de asemenea, că procedura de depunere a acestor cereri a fost simplificată şi că ele pot fi depuse online.

„Guvernul a adoptat, în această seară, o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri: ele se fac online, iar adeverinţele de la primării se obţin direct de către centrele noastre APIA.

O altă măsură este aceea că din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată. Pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente. Am negociat, prin APIA, cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 55% din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR + maxim 2%. Convenţiile cu instituţiile bancare se află pe site-ul APIA, pentru cei interesaţi”, a spus ministrul Agriculturii. site news

Lasă un răspuns