Federația Spaniolă de Handbal este amenințată cu Justiția, dacă oprește acum campionatul Asobal! ”Regulamentele spun că sunt două manșe de jucat”…

Este declarația lui Eugenio Gonzales, consilierul de Sport al Municipalității Cangas de Morrazo, o parohie din Zona Metropolitană a orașului Vigo. ”Dacă nu se vor respecta Statutele Federației, atunci vom face o sesizare la Curtea Națională și vom solicita ca sezonul viitor să nu înceapă, până nu se soluționează acțiunea noastră. Eu sper ca Federația să nu-și îndeplinească amenințarea, pentru că altfel vom depune o plângere și împotriva președintelui Federației, Francisco Blazquez (foto sus), că nu respectă regulamentele.

De altfel, am de gând ca săptămâna viitoare să trimit o scrisoare și președintei Consiliului Sportiv Superior, doamnei Irene Lozano, pentru că ceea ce face Federația poate afecta handbalul spaniol. Eu îl înțeleg pe Blazquez că este supărat pe reprezentanții Ligii masculine, că nu l-au ales ca președinte pe omul impus de Federație, dar nu trebuie să se răsbune pe noi”, mai spunea Eugenio Gonzales.

Irene Lozano

Cangas de Morrazo, o parohie cu un cuvânt greu, în handbalul spaniol…

Și consilierul Municipalității Cangas de Morrazo vine în sprijinul afirmației sale cu deciziile mai multor Federații, care își doresc terminarea campionatelor pe teren, cum ar fi cele din Elveția, Austria, Belgia, Suedia, Norvegia, Germania, Slovenia sau Polonia. Protestul zonei Cangas de Morrazo trebuie luat în seamă, pentru că municipalitatea, situată în Sud-Vestul extrem al Peninsulei Iberice, este impunătoare, având o populație de 26.542 de locuitori și o suprafață de 38,1 km2. Cangas de Morrazo are cinci parohii: Aldan, Cangas, Coiro, Darbo și Hio și depășește ca dimensiune chiar și Coasta Galiției.

Eugenio Gonzales

Liga Guerras Iberdrola, pe aceeași undă cu Liga Asobal

Între timp, Federația a inițiat o întâlnire și cu reprezentanții din campionatul de handbal feminin, Liga Guerreras Iberdrola, pentru a le afla părerile și propunerile lor, în situația întârzierii competițiilor, din pricina pandemiei de coronavirus. Toți participanții au fost de acord că ideal este ca totul să se încheie pe teren, dar numai atunci când vor exista garanții depline asupra sănătății sportivilor, membrilor cluburilor, arbitrilor și delegaților.

Au fost discuții de aproape trei ore, iar dialogul va continua, pentru că scenarii de finalizare au fost multe, dar nu s-a luat nicio decizie. S-a convenit doar că Liga Ibedrola Warrior, ediția 2019/2020, se va încheia mai târziu de 30 iunie, cum era programată. Pe lângă campionatul intern, mai sunt de jucat și calificările la Olimpiada din 2021, cât și Final Four-ul Challenge Cup, în care sunt angajate două grupări spaniole, Aula Alimentos Valladolid și KH-7 BM Granollers. Cele două chiar își dispută una din semifinale, iar o grupare spaniolă va juca și finala acestei cupe europene.

Aș spune că la spanioli, familia handbalului, și cea masculină, și cea feminină, vorbește aceeași limbă și nu se sperie de deciziile și amenințările președintelui Federației. Da, un exemplu din care avem de învățat și nu este timpul pierdut!   

Lasă un răspuns