Fără precedent! Epidemia de coronavirus ieftinește prețul benzinei, scade sub 5 lei

Fără precedent! Epidemia de coronavirus ieftinește prețul benzinei, scade sub 5 lei. În acest weekend, prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile OMV Petrom, efect al eliminării supraaccizei și al prăbușirii cotațiilor internaționale ca urmare a epidemiei de coronavirus, adăugându-se și promoțiile de weekend ale companiei.

Fără precedent! Epidemia de coronavirus ieftinește prețul benzinei, scade sub 5 lei

Dacă la finalul lunii decembrie, în medie, un litru de benzină costa 5,6 lei, iar unul pe motorină 5,75 lei, în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale în urma epidemiei de coronavirus, în acest weekend, șoferii vor putea cumpăra benzină cu mai puțin de 5 lei/l.

Astfel, la stația OMV Petrom de pe Șoseaua Alexandriei, nr 166, București, vineri, prețul benzinei era de 5,04 lei/l, iar cel al motorinei, de 5,18 lei/l. În weekend însă, OMV Petrom are o promoție de reducere a prețului benzinei și GPL-ului cu 6 bani/l, iar al motorinei, cu 3 bani/l.

Astfel, sâmbătă și duminică, la stația din Șoseaua Alexandriei, prețul benzinei va coborî sub nivelul de 5 lei/l, mai exact 4,98 lei/l, iar cel al motorinei va ajunge la 5,15 lei/l. Benzinăriile Lukoil și Rompetrol din apropierea stației OMV Petrom practicau vineri prețuri de 5,06 lei/l, respectiv 5,07 lei/l la benzină și 5,2, respectiv 5,24 lei/l la motorină. Ieftinirile ar fi putut fi și mai ridicate, dacă distribuitorii de carburanți ar fi transferat în prețul la pompă întregul efect al reducerii accizei de pe 1 ianuarie, de 45 de bani/l.

Citește și Mașini electrice, tot mai multe în România. Ce măsuri iau benzinăriile: gratuit vs. contra cost

Prețurile petrolului au scăzut în această săptămână la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China, traderii așteptând să vadă și dacă Rusia se va alătura altor producători în intenția de a reduce din nou producția. site news

Lasă un răspuns