Familia unui consilier PNL, vizitată de mascați care au filmat totul. Șefii poliției țin ascunsă filmarea, ca nu cumva să se supere Vela

Familia unui consilier PNL, vizitată de mascați care au filmat totul. Șefii poliției țin ascunsă filmarea, ca nu cumva să se supere Vela. Acuzați de abuzuri asupra copiilor la o percheziție în casa unde a locuit un consilier județean PNL din Brașov, polițiștii au o filmare de pe cască, unde se vede că nimeni n-a fost agresat, iar minorii au fost protejați de mascați.

Familia unui consilier PNL, vizitată de mascați care au filmat totul

Consilierul județean Andrei Kadas susține că mascații au strigat ”poliția” în casă, nu în curte, că n-au stat până la 7:20, ci până la 7:35, ”așa cum arată și procesul verbal” și că ”inclusiv polițiștii spun în procesul verbal că copiii s-au speriat”.

Acum câteva zile, echipe coordonate de DIICOT au descins în mai multe case din România, în căutarea unei grupări care a comis trafic de persoane, spălare de bani și infracțiuni informatice în SUA. La una dintre perchezițiile aprobate de judecători, mascații din Brașov au intrat într-o casă în care erau o femeie și doi minori, un băiat de 12 ani și o fată de 10 ani.

”Polițiștii au dat buzna în casă, peste fosta mea soție, peste cei doi minori. Copiii s-au refugiat sus într-o cameră, foarte speriați”, a spus Andrei Kadas, tatăl copiilor și consilier județean din partea PNL în Brașov.

În ziua descinderilor, în fața camerelor presei locale, consilierul județean Andrei Kadas negase orice legătură cu frații Alexa. Seara, Libertatea a găsit pe termene.ro 6 firme în care Andrei Kadas a fost partener cu doi dintre capii clanului, Cătălin și Emanoil Alexa. Unele dintre firme au luat contracte pe bani publici în fostele guvernări PNL ale Brașovului. Intervievat de ziar, Andrei Kadas a recunoscut legăturile cu frații Alexa:  ”Sunt mai vechi, acum nu mai am nici o treabă cu ei. Discuția e însă intrarea abuzivă a poliției și faptul că ei i-au speriat pe copii”.

Ce se vede în film

În imagini se vede cum, după ce au sărit gardul, mascații strigă ”Poliția”, când sunt în afara casei. Apoi intră, deschizând ușa, care era neîncuiată. La parter era o femeie. Echipa îi spune femeii că există mandat, iar oamenii în uniformă se împrăștie în casă. Unii urcă la etaj. Printre ei este și cel cu camera prinsă pe cască. În casă e semiîntuneric, ora este 7 dimineața. În living, deasupra televizorului, stă o plachetă pe care scrie ”Masoneria Universală. Marea Lojă Națională din România”.

Citește și Doi consilieri PNL, care au deținut puterea în partid, dați afară din PNL, după ce s-au aliat cu Firea

Treptele care urcă la etaj sunt înguste, pe pereți sunt fotografii. Mascații poartă lanterne de cap. Primul pe care-l întâlnesc la etaj este băiatul care ieșise din camera lui. ”Bună dimineața”, îi spune mascatul copilului de 12 ani. Polițistul continuă să meargă și adaugă, în șoaptă, către puști: ”Stai liniștit”. Copilul, vădit surprins și cu siguranță speriat, șoptește și el ”Bună dimineața”, rămânând undeva în spatele echipei.

Șefii poliției țin ascunsă filmarea, ca nu cumva să se supere Vela

”Să ai asemenea imagini de la o intervenție când ești acuzat de abuz și să nu le faci publice e strigător la cer! Ca să nu-i supere pe politicieni, șefii noștri preferă să lase imaginea tuturor stricată, deși adevărul e opus celui care a ajuns până acum la oameni”, încheie un om din Brigada de Combatere a Crimei Organizate Brașov. 

Șefii poliției din Brașov și din București țin ascuns filmul, ”preferând să lase instituția terfelită de teamă că se va supăra ministrul Vela sau politicienii din PNL Brașov”, după cum a declarat un alt ofițer de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. site news

Andrei Kadas


Lasă un răspuns