sursa: Google

Facturile bucureștenilor vor exploda!

Facturile bucureștenilor vor sări în aer din cauza tăierii subvenţiilor la căldură şi apă caldă. Decizia a fost luată de ministrul Virgil Popescu, aceasta fiind ultima iarnă în care toți locuitorii Capitalei vor beneficia de subvenții.

Facturile de iarna viitoare, mai mari

Doar persoanele cu venituri sub un anumit prag vor primi iarna viitoare ajutor de la stat pentru plata încălzirii.
Ministrul demis al Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că se lucrează la o schemă care să stabilească plafonul sub care vor fi plătite subvențiile de căldură.

Vezi si Oradea bloc intretinere facturi .

Popescu a mai anunțat că lucrează la un proiect legislativ care să oblige Primăriile să plătească cu prioritate cheltuielile termice.

Vezi si Veste-proasta pentru romani- facturile-la gaze naturale si-electricitate ar putea-creste/

„Mai avem o problemă legată de subvenționarea căldurii în București, subvenție aplicată tuturor locuitorilor Capitalei. Asta se întâmplă pentru că nu avem definit termenul de consumator vulnerabi. Consumatorul vulnerabil este acea persoană care are cu adevărat nevoie de subvenție. Practic acum se dă subvenție la toată lumea care este legată la sistemul centralizat. Cei care nu sunt legați la sistemul centralizat și au centrală proprie nu primesc subvenție, ceea ce nu este normal, pentru că poate să existe un consumator vulnerabil care nu este legat la sistemul centralizat dar are o centrală pe gaze, deci este normal să primească subvenție dacă are venitul sub un anumit prag. Noi ne-am asumat ca împreună cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Dezvoltării vom face o definire a consumatorului vulnerabili și vom sprijini o schemă de ajutor. Ei bine, din acel moment nu se va mai putea să se dea așa subvenție la toată lumea. Pentru că este o risipă din buget, iar banii se pot duce pe alte destinații. Și vom mai face ceva și asta să înțeleagă și Primăria, vom face un proiect legislativ în așa fel încât utilitățile de termie să fie obligatoriu să fie plătite imediat după salarii, prioritar, pentru că dacă crede cineva că se vor investi sute de milioane de euro în centralele noi de cogenerare dar Primăriile nu-și vor plăti datoriile către furnizor și vom ajunge din nou în aceeași situație se înseală. Deci va fi obligatoriu ca utilitatea termică să fie plătită imediat după salarii, iar restul, panseluțe și flori și concerte, după, dacă mai rămân bani”, a declarat Virgil Popescu. site news

Lasă un răspuns