Facebook și Instagram iau măsuri din cauza coronavirus. Cum vor fi afectați consumatorii

Facebook a anunțat că va reduce calitatea conținutului video în Europa. Decizia este valabilă și pentru platforma Instagram, scrie The Straits Time. Măsuri similare au fost luate și de Netflix și Youtube. Companiile au dat curs cererii formulate de Comisia Europeană, care a solicitat ca platformele de streaming să limiteze traficul online.

Ce decizie a luat Facebook

Modificarea anunțată va dura cât timp este necesar. Decizia a fost luată pentru a nu se ajunge la colapsul internetului. Colapsul internetului s-ar putea produce în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, a declarat o sursă din cadrul companiei Facebook.

Furnizorii de telecomunicaţii din Europa au raportat o creştere a traficului de date în ultimele săptămâni. Astfel, comisarul european Thierry Breton a fost obligat să facă un apel către platformele de streaming online pentru a se evita suprasolicitarea internetului.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare. Dar şi să încurajeze utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”, a notat Comisia Europeană.

UE a cerut renunţarea temporară la emisia HD

Cu milioane de oameni izolaţi şi plictisiţi, traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. Astfel, UE a cerut renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.

Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19. Dar şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului. Acest lucru în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”, a mai adăugat Thierry Breton. site news

Lasă un răspuns