Facebook, concurență pentru Zoom. Ce serviciu video a lansat rețeaua de socializare

Facebook introduce noul Messenger Rooms, ce poate găzdui grupuri de persoane în cadrul conversaţiilor video. La acest nou serviciu pot participa inclusiv utilizatori care nu au cont pe această reţea, informează vineri agenţia Press Association.

Facebook, provocare pentru Zoom

Reţeaua socială lansează noul serviciu începând de astăzi, alături de o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp. Aceasta este o aparentă încercare de a prelua din popularitatea bruscă a Zoom.

Deşi persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, ceilalţi participanţi o pot face chiar dacă nu au cont pe această reţea, pe mobil sau pe computer tip desktop.

Cum funcționează Messenger Rooms

Messenger Rooms va putea găzdui în curând până la cincizeci de persoane. Nu va exista limită de timp, confidenţialitate. Siguranţa va fi o prioritate, a transmis compania.

„Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile. Iar persoana care creează camera controlează cine se alătură. Cine vede camera, dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi”, a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.

„Creatorul camerei trebuie să fie prezent pentru ca apelul să înceapă. Acesta poate elimina invitaţi în orice moment”, a adăugat el.

Serviciul va oferi fundaluri imersive la 360 de grade. Ele vor avea la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Discuţiile video în direct menţin contactul în timpul izolării

Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente. Iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp, precum şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.

Mişcarea vine în contextul în care tot mai mulţi oameni recurg la tehnologia ce permite discuţiile video în direct . Acesta este un mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare. Facebook a raportat că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.

WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru, notează Press Association.

Şi vizualizările pe Facebook Live şi Instagram Live au cunoscut o creştere semnificativă în luna martie.

În ultimele luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme. Ea a fost afectată de probleme de securitate la care compania a răspuns printr-o actualizare a software-ului. site news

Lasă un răspuns