captura video

Explozia de la Beirut a fost provocată de mii de tone de azotat de amoniu ținute într-un depozit

Premierul libanez, Hassan Diab, a declarat că se estimează că 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din Beirut timp de şase ani. Acest material a dus la producerea exploziei care a distrus o parte din oraş.

Nitratul de amoniu este un ingredient cheie atât producerea ​​îngrăşământului, cât şi realizarea anumitor tipuri de explozibili. Substanţa a fost folosită anterior în atacuri teroriste, scrie CNN.

În acest moment nu se cunoaște cauza exactă a exploziei de marţi din Beirut, care a ucis aproape 80 de oameni, dar se pare că flăcările unui incendiu izbucnit în apropiere au ajuns la depozitul cu azotat de amoniu.

Şeful Securităţii Generale din Liban, Abbas Ibrahim, a spus că „materialele extrem de explozive”, care au fost confiscate cu ani în urmă, erau în depozitul, care se află la doar câteva minute de mers pe jos de cartierele populare pentru cumpărături şi viaţa de noapte.

Primul ministru Diab a declarat că este „inacceptabil” faptul că atât de multe materiale explozive au fost depozitate „fără a se lua măsuri de prevenţie în condiţiile în care pun în pericol siguranţa cetăţenilor”.

„Nu mă voi odihni până nu îi vom găsi pe cei responsabili de cele întâmplate, îi vom trage la răspundere şi vom impune pedeapsa maximă”, a spus el.

Datele colectate de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite arată că explozia masivă din Beirut a fost atât de puternică, încât a creat valuri seismice echivalente cu un cutremur cu magnitudinea 3,3 grade.

Vezi stirea inițială aici:

Lasă un răspuns