EXCLUSIV! Rezultate BAC 2020. Am stat de vorbă cu o elevă care a obținut note de 10: „Sunt în stare de șoc!”

S-au afișat notele la Bacalureat, sesiunea iunie-iulie 2020. Rata de promovare a BAC-ului este de 62,9%, după afișarea primelor rezultate. 232 de elevi au luat 10, un număr record, având în vedere că trei luni s-a predat doar online. Însă această generație demonstrează că se poate învăța în orice context sau împrejurare.

SITE NEWS a stat de vorbă cu o elevă la un profil uman din Bacău, care a obținut note satisfăcătoare pentru următorul pas – admiterea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Prima REACȚIE la aflarea rezultatelor la BAC 2020

Petronela D. a obținut nota 10 la limba română și istorie, iar la geografie, nota 9,55. Rezultatele au fost așteptate cu sufletul la gură, după cum ne-a mărturisit adolescenta.

“Sunt în stare de șoc! Nu mă așteptam la aceste note, adică am fost la un pas de media 10 și asta mi se pare ireal. Mereu am avut sentimentul că nu am dat totul pentru a obține nota maximă la limba română și istorie.

Mi s-a spus să fac contestație la geografie, dar nu am de ce, pentru că știu unde am greșit și nu are sens să fac așa ceva. Greșeala mi-o asum, mă așteptam să fie 9,90, nu 9,55, dar având în vedere că la celălalte exerciții am scris mai mult decât mi se cerea, probabil, am compensat într-un fel.

Cum au fost subiectele

În ceea ce privește probele scrise la Bacalaureat, eleva a dezvăluit, pentru SITE NEWS, că subiectele au fost accesibile.

“Cel mai mult mi-a plăcut la istorie, unde mi-au picat Constituțiile, iar mulți ne doream să pice asta”, ne-a mărturisit eleva.

La limba română a avut cele mai mari emoții, cu toate astea, a obținut punctaj maxim.

Cursurile online în pandemie

Pe timpul pandemiei, eleva a participat la cursurile online, iar în perioada 2 – 12 iunie, când elevii au avut posibilitatea să meargă la școală, pentru pregătire, Petronela a ales să rămână acasă, pentru siguranța ei.

“La școală, regulile de distanțare socială au fost foarte bine puse la punct.

Fiecare elev a fost preluat de la poartă de profesorul cu care avea prima oră, trecea prin acel control epidemiologic, în care ți se lua temperatura, se dezinfectau mâinile, primeai măști de protecție.

În clasă, fiecare elev respecta distanțarea socială. O bancă era ocupată, una, nu. Orele de pregătire au durat în jur de două ore, iar pauzele au fost luate succesiv, astfel încât să nu ne intersectăm cu celălalte clase”, ne-a mai declarat Petronela. site news

Citește AICI când pot fi depuse contestațiile la BAC 2020

Lasă un răspuns