Estimare sumbră a autorităților din Anglia: pandemia va dura până în 2021

Estimare sumbră a autorităților din Anglia: pandemia va dura până în 2021

Un document al Direcţiei de Sănătate Publică estimează că epidemia de coronavirus din Marea Britanie va dura până în primăvara lui 2021 și ar putea afecta 7,9 milioane de persoane.

Autoritățile engleze admit faptul virusul ar putea circula încă un an și că va pune o presiune enormă pe sistemul de sănătate.

De asemenea, englezii se așteaptă ca 80% din populație să fie infectată și chiar spitalizată.

Consilierul pe probleme medicale al guvernului englez, profesorul Chris Whitty, a declarat că acesta este cel mai negru scenariu şi că este posibil ca cifra să fie mai mică, dar raportul indică în mod explicit că „este de aşteptat” ca 4 din 5 persoane să fie infectate.

”Se aşteaptă ca până la 80% din populaţie să fie infectată cu COVID 19 în următoarele 12 luni”

„Se aşteaptă ca până la 80% din populaţie să fie infectată cu COVID 19 în următoarele 12 luni şi peste 15% (7,9 milioane) vor avea nevoie de spitalizare” indică raportul.

„Când publicul aude că ar putea dura până la 12 luni, mulţi oameni vor fi supăraţi şi îngrijoraţi”, a declarat Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia.

„Un an este o perioadă foarte plauzibilă, dar nu este bine înţeleasă”, a mai spus doctorul în epidemiologie. „Cred că va scădea pe timpul verii, pe la sfârşitul lui iunie, şi va reveni în noiembrie, ca şi gripa de sezon. Cred că va deveni o prezenţă perpetuă, dar va slăbi, odată ce imunitatea organismului uman va creşte”.

Prezumția este că virusul ar avea o rată a mortalităţii de 1% și ar presupune un număr de victime de 531.000. Conform presupunerii doctorului Witty, care a plasat rata mortalităţii la aproximativ 0,6%, numărul ar fi de 318.000, mult mai mic, dar în continuare imens. site news

Lasă un răspuns