Este OFICIAL! Klaus Iohannis a anunțat PRELUNGIREA stării de alertă cu 30 de zile

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, 15 iulie, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Șeful statului a făcut declarații după ședința din 15 iulie, de la Cotroceni.

„Nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ci crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

De asemenea, președintele României a precizat că se dorește continuarea măsurilor ce vor duce la revigorarea economică. „Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică prezentat”, a continuat șeful statului.

Iohannis, îndemn pentru români

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu Covid-19. Este mult, este foarte mult și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții”, a spus Iohannis.

„Purtatul măștii, păstrarea distanței, sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele”, a continuat președintele. site news

Lasă un răspuns