Est-europenii și scandinavii sunt mai puțin afectați de COVID-19, dezvăluie conferențiarul doctor Mihai Craiu

Est-europenii și scandinavii sunt mai puțin afectați de COVID-19, a explicat conferențiarul Mihai Craiu, medic pediatru, creatorul Spitalului Virtual pentru Copii.

”Noul coronavirus intră în corpul nostru cu ajutorul unui receptor special ”

”Mai mulți experți au dovedit că noul coronavirus intră în corpul nostru cu ajutorul unui receptor special. De la suprafața celulelor din căile aeriene sau din tractul digestiv. Aceștia se numesc receptori pentru ACE2 (angiotensin converting enzyme).

Buuun…. Dar ce fac ACE2 ?

Receptorii pentru angiotensin-convertază sunt asemănători zonei de andocare de pe Stația Orbitală. Adică Navetele spațiale (noul coronavirus) se cuplează cu Stația Orbitală (celula umană care are receptori ACE2) DOAR DACĂ se realizează, inainte de cuplare, o conexiune perfectă intre cele două. Prin intermediul unui braț telescopic. Cu brațul acesta seamănă proteina de fuziune, în formă de suliță (spike-protein), a lui SARS-CoV-2.

Cuplarea dintre coronavirus și celula umană presupune o potrivire perfectă

Cuplarea dintre coronavirus și celula umană presupune o potrivire perfectă. Cum ar fi cea dintre cheia noastră din buzunar si broasca ușii de la propria casă…

Ce ne facem dacă nu avem o potrivire perfectă între cheie și broască? Între Navetă spațială si Stația orbitală??

Nu se realizează procesul dorit. Adică nu deschidem ușa. Nu cuplăm naveta (coronavirusul) la Stația orbitală (celula umană) ” , a spus doctorul Mihai Craiu.

” Și în acest fel sunt infectate mai puține celule. Apare o infecție COVID-19 mai puțin gravă. Când există mai puțini receptori ACE2 la suprafața celulei ar putea fi infecția mai blândă. Cum e la copil. Receptorii ACE2 sunt foarte puțini la naștere. Ei se dezvoltă odată cu vârsta.

Acești receptori ACE2 sunt codificați (ca ORICE ALTĂ proteină din corpul nostru) de o genă. Care poate avea variante diferite, de la un grup de oameni la altul. Sunt descrise aceste variații sub numele de polimorfism. Adică mai multe forme pentru aceeași genă.

Cel mai frecvent polimorfism al genei pentru receptorii de angiotensin-convertază este cel de tip ACE2 I (de la Insertion si nu de la cifra 1 cum a înteles eronat jurnalistul belgian) și respectiv ACE2 D (de la Deletion).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4811575/. ”, a spus doctorul Mihai Craiu.

” În acest studiu rezultă că apare o evoluție mai blândă a COVID-19 la acele grupuri de persoane care au polimorfismul ACE2 D. Acest polimorfism este prezent mai frecvent în Europa de Est și Centrală, precum și în Scandinavia, și mai rar în Europa de Vest.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7102561/ (articolul știintific vorbește de ACE2 si polimorfismele I&D ale alelelor sale – multumesc Silvia Dumitru pentru link-ul oficial).

Râzând puțin, rezultă că suntem mai mult urmașii Dacilor liberi decât ai Romei antice.

Până la urmă, contează mai mult, în evoluția pandemiei, distanțarea socială, masca și igiena mâinilor. Decât orice altceva. Dar ne mai ajută și genele…”, spune medicul Mihai Craiu. site news

Lasă un răspuns