Helmut Duckadam se retrage din viata publica

“Eroul de la Sevilla”, învins de sistemul în care nu-și găsește locul

“Eroul de la Sevilla” a încercat ani buni să-și găsească locul într-un sistem care până la urmă l-a învins. A renunțat la postul pe care îl ocupa de 10 ani la FCSB, apoi după doar 5 zile la noua poziție care i se propusese în politică. “Din păcate, invidia și răutatea unora, m-au făcut să renunț“, a spus Helmut Duckadam.  Și totuși cineva are nevoie de imaginea lui.

Chiar în ziua în care FCSB o întâlnea pe CFR Cluj și Gigi Becali devenea bunic, Helmut Duckadam își dădea demisia din funcția de președinte de imagine, în direct la Digi Sport. Ce e drept o funcție mai mult onorifică.

Am simțit că nu mai sunt dorit în cadrul clubului. Mai bine să pleci decât să te dea afară! E mai onorabil”, a declarat fostul portar.

Gigi Becali i-a tăiat salariul

Pandemia de coronavirus a afectat grav fotbalul, iar Becali a luat rapid măsuri. A tăiat salarii și a trimis jucători în șomaj tehnic. Nici Duckadam nu a scăpat și a rămas cu un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Mai puțin decât un vânzător de la supermarket. Probabil că și acest lucru a contat în decizia fostului portar, dar cel mai mult a contat faptul că nu mai era dorit. În cei 10 ani, FCSB nu a profitat niciodată de imaginea omului care ar fi putut să reprezinte echipa cu capul sus oriunde în lume. Duckadam a făcut ce a putut însă pentru imaginea clubului în emisiunile Tv în care a fost invitat. Mai mult, a rămas de partea lui Gigi Becali în conflictul cu Talpan, riscând să intre în conflict cu fostele glorii ale clubului.

“L-am invitat la antrenamente”

Unii spun că Helmut Duckadam nu prea își făcea simțită prezența la club. În fapt adevărul este altul. Nimeni nu l-a apreciat suficient.

Fostul antrenor, Mirel Rădoi a spus că l-a invitat să participe la antrenamente.

“A venit la un antrenament, apoi n-a mai venit. A mai venit o dată când a dat un interviu în care se făcea o legătură între CSA și FCSB. Dacă se aștepta să-l chem la fiecare meci, n-am făcut-o, dar i-am zis că e binevenit oricând”, a declarat Mirel Rădoi la Digi Sport.

Poate că “Eroul de la Sevilla” ar fi trebuit să se implice mai mult. Poate că ar fi trebuit să-și facă auzită vocea. Totuși, așa a decis el că e mai bine. Să nu deranjeze pe nimeni cu prezența sa, după ce a simțit că în fapt nimeni nu dorea sfaturile sale.

Foste glorii sar în apărarea lui Duckadam

Fostele legende ale fotbalului românesc au fost siderate. Umilința prin care a trecut fostul portar a fost greu de digerat pentru mulți.

 “Îmi venea să intru în pământ. Nu ai cum să-l umilești așa. Eram siderat de ceea ce se întâmplă”, a spus Florin Prunea la Digi Sport.

“Eu când merg în Turcia nu plătesc la restaurante. Dacă turcii aveau un Duckadam, cred că nu mai vorbim de remunerație, îș clonau pentru încă 1000 de ani”, a spus Pancu.

Duckadam renunță la viața publică

La câteva zile după demisia de la FCSB, a primit o altă propunere. Consilier pe probleme de sport al lui Robert Cazanciuc. Nu a durat mult. Obosit probabil de tot ce se întâmplă în jurul său, Duckadam a renunțat. A ales liniștea.

“Câtă răutate și invidie…Din păcate, invidia și răutatea unora, m-au făcut să renunț la această funcție. Voi rămâne consecvent principiilor mele și nu voi mai activa în politică sau fotbal”, e o parte din mesajul postat de Duckadam pe Facebook.

Cineva mai are nevoie de imagine lui. Liceul sportiv din Clinceni îi va purta numele. În concluzie. Ar fi putut face mai mult? Poate! Ceea ce este cert este că, FCSB a rămas și fără singura imagine emblematică pe care încă o mai avea.

Lasă un răspuns