Eroii poartă blană! Să facem cunoștință cu Wynn, câinele care oferă terapie medicilor istoviți de COVID-19

Wynn este un labrador de un an antrenat să fie câine de terapie. În aceste momente atât de dificile pentru personalul medical, patrupedul le oferă alinarea de care au nevoie, după ore istovitoare petrecute pentru tratarea bolnavilor de coronavirus

Câine de terapie pentru medicii istoviți de COVID-19

Wynn este instruită de Susan Ryan, medic de urgență la Rose Medical Center, din Denver (Colorado). Aceasta a postat o fotografie în care stă pe podeaua spitalului, alături de Wynn, după o gardă epuizantă.

„Să vezi și să auzi lucrurile pe care le vedem noi, au impact mare asupra psihicului nostru. Aici intervin ei, cățeii de terapie. Ne acordăm câteva minute pentru a ne detașa de tot ce se întâmplă în jurul nostru, desigur, atunci când situația o permite”, spune Susan Ryan, într-un reportaj pentru CNN.

„Tocmai am căzut pe podea și am spus: pot să stau doar un minut cu ea?”, descrie ea momentul în care a fost suprinsă alături de Wynn.

Wynn este instruită pentru a deveni câine de asistență și terapie pentru o organizație non-profit care oferă câini de asistență gratuit adulților, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Efect pozitiv asupra personalului medical

Ryan o antrenează pe Wynn de când avea opt săptămâni, iar în actualul context al pandemiei de coronavirus o aduce des la spital. Căţeluşa stă într-o cameră special amenajată în spital pentru relaxarea personalului medical.

Ryan consideră că animalele pot avea un efect pozitiv asupra medicilor și asistenților medicali în timpul turelor lungi și grele. 

Peste 1.086 de oameni din Colorado au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19 și cel puțin 20 de persoane au murit. site news

Lasă un răspuns