Emmanuel Macron a dezvăluit DATA la care Franța renunță la izolare: Din acel moment ne vom organiza altfel!

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunţat, luni, în cursul unei alocuţiuni televizate consacrate crizei provocate de noul coronavirus, că măsurile de izolare vor fi prelungite până la 11 mai, relatează AFP.

Macron a făcut anunțul mult așteptat

Măsurile restrictive vor dura până pe 11 mai 2020. Acest lucru nu înseamnă că francezii se vor întoarce la viața pe care o știau până acum. Va fi o perioadă de relaxare. ”Din acel moment ne vom organiza altfel. Epidemia nu se află încă sub control. Din acest motiv, am decis ca măsurile restrictive să mai țină până pe 11 mai 2020. Aceasta este condiția pentru încetinirea avansului luat de coronavirus. Totuși… vom relaxa măsurile pe 11 mai 2020 dacă până atunci oamenii vor respecta regulile”, a zis președintele Franței.

„Din 11 mai vom redeschide treptat creșe, școli, licee”, a spus Emmanuel Macron. Cu toate acestea, studenții nu se vor întoarce pe băncile facultății. Locurile publice, restaurantele, cafenelele, hotelurile, cinematografele, teatrele vor rămâne însă închise. Festivalurile vor fi anulate până cel puțin la jumătatea lunii iulie.

Normele de izolare nu vor fi modificate în acest moment, ci trebuie să fie „puse în aplicare în totalitate”, a mai spus Emmanuel Macron, scrie Le Monde. El a adăugat că Franța va crește numărul de teste pentru coronavirus.

Franţa nu a fost ”în mod evident suficient de pregătită” pentru criza cauzată de noul coronavirusul care a dezvăluit ”defecte”, a admis preşedintele francez Emmanuel Macron.

Chiar dacă ”epidemia începe să înceteze”, (…) au existat ”neajunsuri ca în toate ţările lumii, ne-au lipsit echipamente de protecţie, mănuşi, gel dezinfectant, nu am reuşit să distribuim atâtea măşti cât ne-am fi dorit”, a subliniat preşedintele francez, referindu-se la ”eşecurile” din care va trebui să ”tragem toate învăţămintele la timp”.

Graniţele Franţei cu ţările non-europene ”vor rămâne închise până la o nouă notificare”, a precizat preşedintele francez.

”Până la urmă vom câștiga această bătălie, dar trebuie să ne obișnuim să trăim, mai multe luni, cu coronavirusul”, a subliniat președintele Franței. site news

Lasă un răspuns