eMAG, prins cu musca pe căciulă, promite stocuri și preț mic la măști medicinale. Cu cât vinde eMAG o mască

eMAG, prins cu musca pe căciulă. Retailerul susține că a cumpărat cantități importante de măști medicinale la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, dar că va suporta diferența de preț în toată această perioadă de criză de astfel de produse, astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata. Mesajul este însă transmis după ce pe platforma eMAG au fost scoase la vânzare cutii de măști la un preț de 100 de ori mai mare, iar Consiliul Concurenței a decis să declanșeze o anchetă, amenințând cu mari amenzi pentru speculă.

eMAG, prins cu musca pe căciulă

„În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților.

Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse, am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata. De asemenea am identificat stocuri și în alte țări precum Turcia, Macedonia și Ucraina, pe care le așteptăm în zilele următoare în depozitele eMAG.

eMAG își ia angajamentul de a subvenționa costul măștilor medicinale

Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei, prețul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMAG va subvenționa costul pe perioada crizei de măști medicale”, este, acum, mesajul retailerului.

Anterior însă a fost relatat public, cu imagini-captură de pe platforma acestuia, că prețul măștilor medicinale și cel al altor echipamente de protecție a crescut peste noapte și în România, din cauza isteriei legate de coronavirus, generând proteste publice. Astfel, un set de 50 de măști costă, pe un site, aproape 500 de lei, adică 10 lei masca, față de 10 bani înainte.

Vezi și Italianul infectat cu coronavirus a băgat în alertă sudul României. Pe unde s-a plimbat el în Oltenia

”La ora actuală, cererea de echipamente medicale de protecție, respectiv măști medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reușesc să acopere solicitările. În același timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situație și să crească prețurile nejustificat”, a transmis Bogdan Chirițoiu. Conform legii, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri dacă se dovedește că au încălcat legea. site news

Lasă un răspuns