unsplash

Elevii, profesorii și personalul nedidactic din sectorul 6 vor primi măști gratuite din bumbac

Elevii, profesorii și personalul nedidactic din Sectorul 6 al Capitalei vor primi măști gratuite din bumbac, spune primarul Gabriel Mutu, care precizează că toate clasele sunt dotate cu laptopuri performante și camere web pentru transmiterea cursurilor în format online.

Gabriel Mutu spune la RFI că școala va începe în sistem mixt în Sectorul 6: „Clasele 0-IV, clasa a VIII, a XII-a și a XIII-a, cu prezență obligatorie. Pentru celelalte clase, cursurile se vor derula în format mixt, respectiv jumătate prezență în clase, jumătate în online. La nivelul Sectorului 6, din momentul în care am sesizat că Ministerul Educației, Guvernul României, nu va asigura echipamentele necesare, am derulat procedurile și în acest moment pot să spun că toate clasele din școlile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, camere web pentru transmiterea cursurilor în format online, inclusiv am achiziționat tablete pentru copiii care erau înscriși în programul pe care Ministerul Educației îl ceruse, de fapt, lista cu copiii care provin din familii vulnerabile, deci le-am achiziționat tablete”.

Primarul Sectorului 6 anunță că elevii și profesorii vor primi gratuit măști din bumbac

„Am dispus achiziționarea de măști din bumbac refolosibile pentru toți copiii, pentru cadrele didactice și pentru personalul nedidactic. Am stabilit ca absolut toate cadrele didactice, personalul nedidactic și copiii, elevii, să primească măști din bumbac. În primă fază, vom asigura câte două măști de copil, de elev, profesor și ulterior, la două săptămâni distanță, vom mai asigura încă două, astfel încât fiecare elev să poată avea aceste măști curățate, spălate, în fiecare dimineață, când vin la școală”, mai spune Mutu.

Gabriel Mutu mai precizează că au fost montate și separatoare din policarbonat.

„Suplimentar, pentru că la clasele 0-IV și clasele terminale, neavând posibilitatea să asigurăm acea distanțare de un metru, am fost puși în situația să montăm separatoare din policarbonat și aici aș vrea să fac o mențiune tehnică, să nu se mai folosească termenul de plexiglas, pentru că plexiglasul este un material casant, extrem de periculos, care nu poate fi folosit pentru acest tip de separator”, conchide primarul Sectorului 6 al Capitalei. site news

Lasă un răspuns