Money

Elevii care nu pot participa la cursurile online nu sunt uitați. Primăria din Reșița achiziționează 700 de tablete

Prin aprobarea Consiliului Local, Ioan Popa, Primarul Reșiței, începe procedurile pentru achiziţia a aproape 700 de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online.

Edilul reşiţean spune că nu este normal ca unor copii să le fie limitat dreptul la educaţie.

„Le luăm tablete la toţi cei care nu au, pentru că este inadmisibil să fie clase în care sunt 23 de copii, din care cinci-şase nu pot lua parte la aceste cursuri online. Este privare de un drept fundamental. Şi atunci nu am mai stat să ne gândim, cine e responsabil de ce nu s-a gândit nimeni să rezolve problema până acum, şi am decis de urgenţă să alocăm bani pentru achiziţionarea acestor tablete, ca şi a aceşti copii să poată face şcoală. E vorba despre aproximativ 700 de tablete”, a declarat Ioan Popa.

Cât costă achiziția

Suma pe care Primăria Reşiţa o cheltuie cu achiziţia acestor tablete este de aproximativ 100.000 de euro. Distribuirea lor se face în baza datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, care în prealabil a întocmit o situaţie cu elevii care nu au posibilitatea să acceseze cursurile online.

Conform primarului Ioan Popa, tabletele ar trebui să ajungă în aproximativ o săptămână la copii. site news

Citește și despre învățătoarea din Mehedinți care a cumpărat tablete elevilor ei.

Lasă un răspuns