Efectul Tudose, întreaga organizația din Brăila pleacă din PRO România

Organizaţia Pro România Brăila a demisionat în bloc din partid, sâmbătă, în urma unei şedinţe lărgite: la șdinta au participat şefii şi membrii din organizaţia judeţeană şi cea municipală. Ei au decis să îşi ia „rămas-bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2)”, anunță deputatul Emilia Meiroșu.

Decizie anunțată pe Facebook

Deputatul Emilia Meiroșu a postat pe Facebook un comunicat de presă al Pro România Brăila: „În urma consultărilor cu membrii din Organizația Pro România Brăila, astăzi, 07.12.2019, am ales să ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2).
În urma atacurilor constante pe care președintele Pro România le-a avut atât la adresa celei mai puternice organizații din partid și la adresa liderilor, implicit la adresa electoratului brăilean, electorat de centru-stânga, ne prezentăm demisia.”

Care sunt motivele plecării, decizii impuse de la centru

Emilia Meiroşu a mai declarat că decizia demisiei în bloc a fost luată fiindcă organizaţia de la Brăila a fost lăsată „în voia sorţii”. „De ce plecăm? Organizația Brăila și-a dorit consultarea și opțiunile să fie luate în considerare. Politica liderilor centrali ai Pro România a creat o ruptură între oamenii de la baza partidului si deciziile centrale. Așadar, rămânem aceeași oameni care se delimitează cu demnitate de minciună și o echipă care va lucra pentru Brăila și România!”.

1000 de membri pleacă in corpore

„Astăzi au venit foarte mulţi membri de partid la sediu să vedem ce facem, încotro o ia organizaţia. Responsabilii de zone din municipiu şi judeţ şi-au prezentat demisiile şi au decis, prin consultare şi cu restul membrilor de partid, să meargă să aducă şi demisiile lor. Organizaţia Pro România Brăila numără aproximativ 1.000 membri. Din momentul în care am fost suspendată, organizaţia a fost preluată de preşedintele de la Caraş-Severin, secretarul general al partidului şi cumătrul lui Victor Ponta, Ion Mocioalcă, care nu a venit nicio secundă la Brăila. Deocamdată nu am luat o hotărâre încotro voi merge, urmează să mă consult cu organizaţia”, a precizat Meiroşu.

Organizația l-a urmat pe Tudose

Demisia Organizaţiei Pro România Brăila vine la şase zile după ce europarlamentarul Mihai Tudose şi-a dat demisia din partid. După o serie de contre cu Victor Ponta, fostul premier Mihai Tudose a anunțat în 2 decembrie că a demisionat din Pro România, motivul invocat fiind „totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”. Mihai Tudose i-a cerut în mod repetat demisia lui Victor Ponta de la șefia Pro România, după ce acesta din urmă l-a acuzat de trădare și negocieri cu PNL.

Lasă un răspuns