unsplash

Economia Germaniei a suferit o scădere istorică din cauza pandemiei

Economia Germaniei a înregistrat o scădere de peste 10% în al doilea trimestru al anului 2020, din cauza efectelor restricţiilor antiepidemice, anunţă Biroul pentru Statistici de la Berlin, potrivit cotidianului Die Welt.

Valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 10,1% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba de cea mai mare scădere înregistrată în perioada postbelică.

În cursul crizei financiare din 2008-2009, scăderea economică a Germaniei de 4,7%.

Efectele restricţiilor antiepidemice au avut efecte grave asupra consumului, investiţiilor şi exporturilor.

De asemenea, rata şomajului a crescut semnificativ. Potrivit Agenţiei Forţei de Muncă, în iulie 2020, în Germania sunt 2,91 milioane de şomeri, cu 635.000 mai mulţi decât anul trecut, informează Mediafax.

„Acum este oficial – avem de-a face cu recesiunea secolului”, apreciază analistul economic Andreas Scheuerle, de la DekaBank, citat de N-TV.de.

Germania a fost lovită puternic de pandemie, în primele luni ocupând printre primele pozitii la nivel mondial. Pe de altă parte, a și gestionat excelent situația, reușind să țină sub control atât numărul cazurilor, dar mai ales numărul morților. La 29 iulie, în Germania mai existau 7.599 de cazuri active. site news

Lasă un răspuns