E nebunie la taxe și impozite, pensionarii dau buluc să prindă reducerea de 10%

Zeci de oameni s-au așezat la cozi în toate orașele țării la plata taxelor și impozitelor lcoale. A fost coadă la primăria Cluj pentru a prinde loc la ghișee pentru plata impozitelor și abonamentelor pentru parcări.
Chiar dacă aveau timp să plătească impozitele și abonamentele pentru parcări până la 31 martie, oamenii au venit buluc la primărie, unde au stat la o coadă uriașă. Cozi au fost şi la ghişeele unde se achită taxele pentru parcări. Asta deşi inclusiv acestea pot fi plătite până la 31 martie fără a exista pericolul de a pierde locul.

Coadă a fost şi la Taxe şi Impozite Sector 3. „Nu am crezut ca in 2020 poate exista asemenea coada pentru a plăti taxele si impozitele. 06.01.2020/09:45”, a scris un cetăţean pe Facebook, alături de o fotografie cu lumea care aştepta la coadă în curtea Administraţiei Financiare Sector 3. De remarcat că pensionarii plătesc primii taxele deși anul acesta s-a anunțat oficial că plata pensiilor pe ianuarie va întârzia.

Pensionarii, primii la cozi în fiecare început de an la Galați

Și, gălăţenii, în majoritate pensionari, s-au aşezat la cozi pentru a-şi plăti dările pe acest an. Deşi programul cu publicul începea la 08.30, bătrânii au venit şi la minus 4 grade Cesius, încă de la 05.00 dimineaţa. Unii erau atraşi şi de faptul că dacă plătesc au o reducere de 10%. Mulţi dintre ei ignorau că au această reducere până pe data de 31 martie inclusiv. „Eu nu mai am pe nimeni şi am venit să scap de plăţi. Da, este frig, dar nu am ce să fac. Până în martie mai ştiu eu dacă am sau nu am bani?”, spunea o femeie de 85 de ani care se aşezase la coadă de la ora 05.30 dimineaţa.

Cozile provoacă inevitabil conflicte

Alţi pensionari spuneau că dacă nici ei nu îşi plătesc taxele şi aşa e gol la buget şi va fi şi mai rău. Alții glumeau amar zicând că dacă nu dau bătrânii banii de unde să îşi mai ia salariile demnitarii. Odată ce s-a deschis uşa pentru intrarea la ghişee, a început scandalul. Unii contribuabili veniţi mai târziu au vrut să intre peste coadă. Asta a atras supărarea celor care stăteau de ore în şir în frig.

Ce spune legea, până când poți plăti taxele cu bonificație

Potrivit Codului fiscal, impozitul pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv. Oamenii care plătesc impozitul pentru întregul an până la 31 martie beneficiază de o reducere de până la 10 la sută. Plata se poate face atât prin ghişeul.ro, dacă primăriile sunt înscrise, cât şi la sediul Direcţiilor de Impozite şi Taxe locale. Cu toate acestea, pensionarilor parcă le place coada – poate le provoacă nostalgii… (site news)

Lasă un răspuns