După Suceava, încă o zonă a ieșit din carantină. Anunţul a fost făcut de autorităţi

Carantina impusă în cartierul Poşta din Buzău a fost ridicată în noaptea de duminică spre luni, după ce în zonă nu au fost înregistrate noi cazuri de COVID-19. Măsura a fost impusă după ce 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Cererea de ridicare a măsurilor de carantină a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

„Direcţia de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poşta din municipiul Buzău, începând din această noapte de la ora 00:00 (duminică noaptea). Epuizându-se cele 14 zile considerate perioada maximă de incubaţie a infecţiei şi, neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că şansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare, a fost depăşită şi deci măsura cu privire la carantinare poate fi ridicat”, se arată într-un anunţ făcut duminică seara pe pagina de Facebook a Prefecturii Buzău.

2000 de buzoieni, băgați în carantină

Potrivit aceleiaşi surse, cererea a fost aprobată, astfel încât carantina a fost ridicată din noaptea de duminică spre luni.

Cartierul din Buzău a intrat în carantină, după ce 19 persoane au fost depistate cu COVID-19. Potrivit unor surse locale, virusul ar fi fost adus în cartier de un bărbat care de Paşti a mers în judeţul Ialomiţa.

Vezi și (VIDEO) Bătaie la Vama Nădlac. Românii s-au revoltat după ore de așteptare și s-au luat la bătaie cu jandarmii

În cartierul care a fost pus sub carantină totală locuiesc 2.000 de oameni. Ei au primit alimente și bunuri de strictă necesitate de la autoritățile locale. site news

Lasă un răspuns