După modelul restaurantelor din SUA sau Vest, românii au început să aplice taxa de coronavirus

Unii patroni de restaurante din România au urmat exemplul SUA și tărilor din vestul Europei și au introdus „taxa de coronavirus”.

Patronul unui restaurant care şi-a taxat clienţii cu 5 lei, taxa COVID-19, a declarat: „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”.

Pe de altă parte, Administraţia Naţională de Administrare Fiscală susține că taxa nu are niciun suport legal. „Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”, au declarat surse ANAF. site news

Lasă un răspuns