După COVID-19, un nou virus atacă populația Chinei! A ucis deja un om și e șocant cum se răspândește

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv pentru un nou virus, mai periculos decât infamul Covid-19, care a stârnit recenta pandemia și ordinele de carantină.

După COVID-19, un nou virus atacă populația Chinei!

Este vorba despre hantavirus, care are o rată a decesului de 38% potrivit Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. Bărbatul a murit într-un vehicul din Shandong, în drum spre serviciu. Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus a căpătat o popularitate imensă pe reţelele de socializare.

Experții au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou și se crede că se transmite la oameni în circumstanțe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

„#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani“, a scris omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh pe Twitter.

Potrivit specialiștilor, expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului. De asemenea, muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.

„Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, a avertizat CDC.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.

Potrivit NHS Wales, un om de 28 de ani din Marea Britanie a fost infectat în 2012 cu hentavirus și a fost internat după ce a făcut febră 4 zile, vomita și avea dureri de cap puternice. Acesta a fost externat după 52 de zile de stat în spital. site news

Lasă un răspuns