După 52 de ani, bobul românesc strălucește din nou – aur la Olimpiadă, mulțumim Georgeta Popescu! UPDATE: Mulțumim și Andrei Nica!

Nu avem multe repere internaționale, în bobul românesc, iar singura bornă este medalia de bronz de la Olimpiada de iarnă de la Grenoble, din 1968, succes care poartă semnătura lui Nicolae Neagoe și Ion Panțuru. De atunci, nimeni n-a mai urcat pe podium, nici la tineret, nici la seniori, însă speranțe au fost întotdeauna.

Ieri, însă, Georgeta Popescu, o puștoaică de 18 ani din Câmpina, a dat peste cap toate calculele participanților la Olimpiada de Tineret de la Laussane, Elveția, și a câștigat medalia de aur, da, ați citit bine, medalia de aur!!, în proba de monobob, adică bob, o singură persoană.

Secretul pe care-l știe toată lumea: muncă și dăruire!

Canalul de televiziune al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, o invenție excelentă și chiar funcționabilă, a dat aproape toată povestea acestui aur, un story pe care vi-l transmitem și dumneavoastră cu mare bucurie. Medalia de aur a Georgetei trebuie să fie un impuls decisiv pentru orice sportive, care practică sporturi de iarnă și nu numai. Sigur, secretul succesului adolescentei din Prahova este unul știut de toată lumea, muncă și modestie, dar și antrenori capabili să-și imagineze calea cea dreaptă spre medalii!   

”Uimitor, este o experiență frumoasă și mă bucur că am avut ocazia să o-mpărtășesc alături de colegii și antrenorii mei. Le mulțumesc pentru tot sprijinul și încrederea acordată”, spunea Georgeta după cursă – nu câștigase, încă, aurul, dar era sigură de o medalie.

Georgeta n-a plâns, dar nici mult nu mai avea!

După ce și ultima concurentă și-a făcut parcursul, fără sorți de izbândă în fața româncei, abia atunci fata noastră și-a dezvăluit emoțiile – n-a plans, nu cred că mai avea puterea, dar a avut tendința, la un moment dat, să se așeze pe zăpadă, pentru că nu o mai țineau picioarele! ”Sunt foarte fericită, și mă bucur că, în sfârșit, România are încă o medalie olimpică la bob, și nu una oarecare, AURUL! Mă simt foarte bine și vă spun sincer că la această medalie visez de trei ani, exact de când m-am apucat de sport. Mulțumesc întregii echipe din spatele acestei medalii”!

Printre cei care au felicitate-o pe  medaliata cu aur s-a numărat și președintele Comitetului Internaționl și Olimpic, germanul Thomas Bach, care a stat pe pârtie mult timp în preajma delegației tricolore. ”Este o surpriză plăcută, felicitări sportivei, felicitări România”!, a spus Bach.

Cezar Popescu și Dan Scurtu, ”vinovați” pentru aurul Georgetei!

Antrenorii care i-au condus pașii Georgetei spre aur, Cezar Popescu și Dan Scurtu, erau și ei emoționați, însă nu atât de surprinși, pe cât ne așteptam: ”Așteptăm medalia asta de trei ani, mulțumesc sportivei pentru seriozitatea pe care a arătat-o, pentru dăruirea la fiecare antrenament, cât și în viața extrasportivă. Georgeta a arătat prin această medalie, tuturor sportivilor tineri, că doar prin muncă și dedicație ajung la aceste succese”, declara antrenorul ei de la Clubul din Sinaia, unde Popescu este legitimată, Cezar Popescu.

Și povestea strălucitoarei medalii cucerită de Georgeta Popescu o completăm cu fotografii-captură, făcute de pe filmulețul postat pe site-ul COSR.

UPDATE: Incredibil, dar adevărat – la doar o zi distanță, performanța adolescentei Georgeta Popescu, care câștigase aurul la monob feminin, a fost repetată și de sportivul Andrei Nica, pe aceeași celebră pârtie Celerina, din Saint Moritz, de la Lausanne, Elveția. Proba de monobob de la Olimpiada de Iarnă a tineretului a fost, ca să zic așa, o afacere românească – performanțe extraordinare, pe care cu greu le-ar fi prevăzut cineva!!

Lasă un răspuns