Dragnea, un an de închisoare și multe încercări eșuate de a scăpa de condamnare

Fix acum un an de zile, la data de 27 mai 2019, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În tot acest timp, Dragnea a avut 6 încercări eşuate de a ieşi din pușcăria Rahova.

Liviu Dragnea își caută dreptatea la CEDO

Fostul președinte PSD și-a căutat dreptatea chiar şi la forurile europene, însă tribunalul UE i-a respins acţiunea în care cerea anularea condamnării şi în care reclama că a fost judecat de un complet care nu era specializat pe fapte de corupţie.

În prezent, Liviu Dragnea nu se lasă învins, ci caută soluţii să iasă din închisoare. Asta o spune chiar avocata lui.

„Avem calea deschisă către CEDO. Luăm în calcul absolutamente tot. Urmează fiecare cale de atac, fiecare element”, a declarat, săptămâna aceasta, la ICCJ avocata Flavia Teodosiu.

Deși face tot posibilul să-și facă dreptate, Dragnea nu debordează de fericire.

„Cum poate fi starea de spirit a unui om care, efectiv, apreciază, consideră şi este clar că se află într-o stare de detenţie nelegală? Orice om care face asemenea căi de atac are speranţa că există un stat de drept şi cineva va observa acest lucru”, întreabă retoric Teodosiu.

Citește și Marcel Vela este acuzat de PSD că a falsificat datele despre coronavirus

Liviu Dragnea a fost condamnat de ICCJ, pe 27 mai, la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. Dragnea este, în prezent, închis la Rahova. site news

Lasă un răspuns