Dr. Streinu-Cercel, rugăminte fierbinte: Tinerii să NU-şi mai viziteze bunicii două-trei luni. Riscuri mari la care îi expun

Tinerii români au primit un sfat esențial de la Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Medicul a dat sfaturi, la Antena 3, în ceea ce privește pandemia cu noul coronavirus. Streinu Cercel i-a sfătuit pe tineri să nu își mai viziteze bunicii timp de două luni.

Anunț dureros pentru tinerii români

Declarația a fost făcută în contextul în care mulți tineri pot fi purtători de COVID-19, dar să fie asimptomatici. „În special tinerii să renunțe pentru următoarele două-trei luni să se ducă la bunici sau la persoanele în vârstă”, a precizat Adrian Streinu Cercel, explicând că cele mai expuse persoane la COVID-19 sunt persoanele vârstnice.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a spus că nu și-a făcut testul de coronavirus ”pentru că, în momentul de față, nu recunosc niciun risc epidemiologic”.

”La spital, în primul rând folosesc o mască FFP2, care sunt cu filtru, și am o vizieră foarte draguță, mare, care îmi acoperă în totalitate fața, gura și nasul. E transparentă toată și în ea se opresc particulele, chiar dacă ar veni o persoană să strănute în fața mea.

Este important, pentru că și fața este cea care, pe urmă, dacă a preluat un virus prin manipularea cu mâna, poate să ajungă în căile nazale. Până acum, slavă Domnului!, mă simt foarte bine”, a explicat medicul Streinu-Cercel la România TV.

Românii din Italia, rugați să nu vină în țară

Recent, medicul Streinu-Cercel i-a rugat pe românii din Italia să nu vină acasă de Paște, dată fiind criza de coronavirus.

„Dacă vin în ajun de Paşte, s-ar putea să aibă o surpriză, din anumite arii, în funcţie de modul de evoluţie a contextului epidemiologic, şi să fie puşi în izolare la domiciliu. Sau, dacă sunt din locuri unde există în circulaţie acest virus, să fie puşi în carantină instituţionalizată. Deci e văzând şi făcând.  

Evident că, dacă vor să vină, nu poţi să-i opreşti, dar s-ar putea să nu poată să stea cu cei dragi şi să trebuiască să stea într-o carantină sau in izolare la domiciliu fără contact cu cei din interior“, a precizat medicul. site news

Lasă un răspuns