Doua persoane considerate vindecate de coronavirus și externate, au fost internate din nou

Doua persoane considerate vindecate de coronavirus și externate, au fost internate din nou

Doi pacienți care fuseseră externați de la spitalul „Gerota” din București și care s-au aflat în izolare la domiciliu din momentul externării, au fost internați din nou marţi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Pacienții erau asimptomatici și se afla acum sub supravegherea medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care cunosc istoricul epidemiologic al cazurilor şi au luat măsuri pentru gestionarea corectă a situaţiei.

„Cazurile la care mass-media locală face referire, doi cetăţeni din judeţul Olt care au fost internaţi la spitalul din Bucureşti, s-au aflat în izolare la domiciliu, sub supravegherea forţelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locaţiile în care se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nicio formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacienţii nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu COVID-19 şi, conform procedurilor, aceştia au fost transportaţi cu Autovehiculul Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, transport însoţit de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoşteau istoricul epidemiologic, luându-se toate măsurile necesare în vederea asigurării unei gestionări corecte a situaţiei”, se arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Prefectura Olt afirmă că în județ situația este ținută sub control

„Subliniem încă o dată că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiei actuale generate de virusul COVID-19 acţionează cu maximă responsabilitate, potrivit competenţelor, aplicând toate măsurile prevăzute de lege şi Ordonanţele Militare, aspect confirmat şi de faptul că, până la această dată, pe raza judeţului Olt, situaţia epidemiologică este ţinută sub control”, subliniază sursa citată.

Cătălin Rotea, managerul unităţii spitaliceşti, afirma ca sunt pregătiți pentru a primi si trata cazuri ușoare și medii de COVID-19 și că au o capacitate de 25 de locuri pregătite pentru aceștia. site news

Lasă un răspuns