Două noi confirmări de coronavirus, bilanțul ajunge la 49 de cazuri

Încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate joi dimineață, motiv pentru care numărul total ajunge la 49, în România, a anunțat, joi dimineață, medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit Mediafax. Cele două cazuri au fost confirmate joi dimineața.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

Este vorba despre o femeie și un bărbat din București, ei fiind contacți indirecți ai pacientului 17, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv în timp ce se afla acolo.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat: Cazul 48 este o femeie de 20 de ani, din București. Ea este este contact direct cu prietenul șoferului pacientului internat la Spitalul Dimitrie Gerota.

Este vorba despre fostul ofițer în rezervă de la MAI și angajat al ADP sector 4, care nu a spus în primă fază că a fost în Israel. Pe numele său a fost deschis miercuri un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

El a fost împreună în vacanță cu o femeie de la evidența populației, în cazul căreia există acum o confirmare de coronavirus.

Noi date despre bărbatul infectat dn Constanța, colătorie cu fiica din Ilfov în județul Namț

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus a fost plecat în Piatra Neamţ la începutul lunii martie, fiind însoţit de fiica sa, care locuieşte în judeţul Ilfov. El este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a spus că nu ştie de unde ar fi putut contacta coronavirusul pentru că nu a fost plecat din ţară şi nu ar fi intrat în contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

George Niculescu a declarat că, după confirmarea primului caz de coronavirus în judeţul Constanţa, autorităţile au încercat să stabilească traseul acestuia în ultimele zile.

“Am aflat că pe 29 februarie şi pe 1 martie a fost plecat din judeţ în municipiul Piatra Neamţ. În sensul acesta am luat legătura cu prefectul judeţului Neamţ şi l-am informat cu posibilul contact cu persoane din judeţul Neamţ. A fost însoţit de către fata pacientului, care locuieşte în Ilfov. În acest sens am luat legătura cu prefectul judeţului Ilfov pentru a se informa despre această situaţie. În data de 2 martie pacientul de 52 de ani a fost în concediu de odihnă, pe data de 3 şi pe data de 4 martie a fost la locul de muncă, pe data de 5 martie a plecat de la locul de muncă în cursul dimineţii, în zilele de 6, 7 şi 8 martie a stat acasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, potrivit news.ro.

CITEȘTE ȘI: Cu ce sunt tratați românii infectați cu COVID-19

La Constanșa se dezinfectează masiv, anchetă privind contactele bărbatului infectat

El a mai spus că pe data de 9 martie, bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie, iar pe data de 10 martie s-a dus să facă radiografia pulmonară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. Prefectul a precizat că deocamdată nu s-a stabilit de unde ar fi putut fi contactat acest bărbat coronavirusul, el nefiind plecat din ţară şi neavând contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, a spus că a început dezinsecţia în Unitatea de Primire Urgenţe şi aceasta va continua şi pe alte secţii.

De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică pentru a încerca identificarea tuturor persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact.

Primul caz de coronavirus în judeţul Constanţa a fost confirmat miercuri seara, la un bărbat de 52 de ani, care este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean. site news

Lasă un răspuns