Două noi bancomate aruncate în aer, în vestul țării: poliția n-a prins încă hoții care au operat identic la bancomatul de lângă Peleș, acum câteva zile

Alertă în vestul țării după ce, azi noapte, două bancomate au fost aruncate în aer. Primul atac s-a dat în Arad, la o sucursală a Băncii Transilvania de pe Calea Timișorii. Conform primelor informații, doi indivizi, cu fețele mascate, au luat toți banii după ce l-au avariat, și au dispărut. Cel de al doilea atac a avut loc, în jurul orei 4, în localitatea timișeană Belinț. Aici a fost aruncat în aer bancomatul de la filiala CEC și de aici spărgătorii reușind să plece cu banii.

Citește și cum hoții l-au prădat pe Vanghelie, ce bunuri valoroase au găsit în casa acestuia.

Polițiștii din cele două județe fac cercetări și verifică dacă între cele două atacuri există vreo legătură. Atacurile au fost date de o grupare de spărgători de bancomate formată din trei indivizi, conform informațiilor de ultimă oră. Primul atac l-au dat la Arad, de unde au sustras aproximativ 300.000 lei. Imediat după atac, cei trei indivizi s-u urcat în mașină și au plecat, pe autostrada care leagă Aradul de Sibiu, spre Belinț, unde au dat a doua lovitură.

Poliția nu știe sumele furate din bancomate, deși presa are deja informații

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad, a precizat că incidentul a avut loc în jurul orei 3. „Din informațiile pe care le deținem până la această oră știm că azi noapte în jurul orei 3.20, polițiștii au fost sesizați că ATM-ul unei agenții bancare de pe calea Timișorii a fost distrus prin explozie, din interior reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote. S-a constatat că doi autori necunoscuți cu fețele acoperite ar fi pulverizat cu ajutorul unui spray vopsea pe camerele de supraveghere. La fața locului s-a observat un autoturism de teren de culoare închisă. Încă nu avem suma exactă, banca nu a transmis prejudiciul.

Lovitura de la Sinaia, dată identic – hoții sunt de negăsit

Un incident similar a avut loc în urmă cu 3 zile în Sinaia. Un bancomat aflat lângă un hotel din zona castelului Peleș a fost aruncat în aer. Potrivit unor surse, hoţii care au dat atacul duminică spre luni noaptea la bancomatul din Sinaia erau mascaţi. Imediat după explozie s-au refugiat în pădurea din imediata apropiere a hotelului la parterul căruia se afla bancomatul. Hoţii sunt căutaţi acum de poliţişti. Reamintim că în decembrie anul trecut un atac similar a avut loc în Braşov. Poliţia nu a reuşit până acum să prindă hoţii.

Vezi aici și detalii despre o lovitura identică la bancomatul din Poiana Brașov.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive. site news

Lasă un răspuns