www.pexels.com

Două miliarde de lire pentru reducerea aglomerației din transportul public în Marea Britanie

Cu scopul de a încuraja ciclismul și mersul pe jos, Marea Britanie a anunțat un pachet de două miliarde de lire sterline, relatează CNN.

Măsura face parte din efortul guvernului de la Londra de a promova transportul alternativ pentru a reduce numărul persoanelor din transportul public. Prin reducerea numărului de persoane din mijloacele de transport, s-ar putea pune în aplicare măsurile de distanţare socială recomandate în autobuze, tramvaie, metrouri, conform Mediafax.

Secretarul pentru Transport, Grant Shapps, a spus, sâmbătă, 9 mai, că ciclismul şi mersul pe jos o să fie „inima” politici de transport din Marea Britanie. Politică ce doreşte să evite aglomerările de persoane specifice transportului public.

„Chiar şi cu transportul la potenţialul maxim, odată ce pui în aplicare regula de doi metri între oameni va fi loc doar pentru unu din zece pasageri având în vedere cifrele din trecut”, a precizat Secretarul.

„Punerea din nou în mişcare a britanicilor fără a aglomera reţeaua de transport va necesita ca mulţi dintre noi să ne gândim foarte atent la când şi unde călătorim”, a adăugat Grant Shapps.

Planul guvernului este să dubleze pistele de biciclete şi trotuarele. Executarea lucrărilor va începe din iunie şi are ca termen de finalizare 2025.

Planuri rapide de urgenţă sunt programate să fie implementate. Printre acestea se numără pasaje mai largi pentru pietoni, străzi exclusive pentru autobuze, dar şi benzi rapide pentru biciclete. site news

Lasă un răspuns