kfornow

Două localități din Argeș și patru din Arad au intrat în carantină din cauza creșterii numărului de infectări COVID-19

Ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus, două localități din județul Argeș au intrat în caratină.

Măsura a fost luată în condițiile în care județul se află pe un trend crescător al persoanelor confirmate pozitiv, a declarat prefectul Emanuel Soare pentru MEDIAFAX.

”Este vorba de localitățile Bălilești și Dârmănești, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depășit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică și pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Soare.

De asemenea, acesta a subliniat că, uneori, se fac liste de așteptare pentru cei care solicită o ambulanță în vederea internării.

Prefectul a mai spus că polițiștii și jandarmii sunt la toate intrările și ieșirile din cele două localități.

”Nu se iese, nu se intră decât în baza unor motive prevăzute în hotărârea CJSU Argeș. Noi facem o evaluare a tuturor localităților, avem în supraveghere și alte localități. Dacă indicatorii privind numărul de cazuri vor fi depășiți, săptămâna viitoare vom veni, probabil, cu decizii de carantinare și a altor localități”, a precizat Emanuel Soare.

Patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus.

De asemenea, patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus.

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că au intrat în carantină localitățile Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri seară, să pună în carantină aceste localități unde s-au înregistrat focare de coronavirus iar numărul persoanelor infectate depășește 3 la mia de locuitori”, a spus Stoian.

Polițiștii și jandarmii asigură filtre la intrările și ieșirile din cele patru localități.

”Voi merge sâmbătă să văd care este situația în teren. Oamenii din aceste localități trebuie să fie de acord cu aceste măsuri deoarece sunt luate spre binele lor”, a mai spus prefectul de Arad.

Duminică, 26 iulie, a fost închisă prima localitate din România ca urmare a numărului mare de infectări cu COVID-19, mai exact localitatea Făget. Carantina este valabilă 14 zile, însă focarul este monitorizat atent de inspectorii DSP Timiș. În cazul în care nu va fi stins, măsura se va prelungi. site news

Lasă un răspuns