Două handbaliste de la Corona Brașov, care și-au băgat laserul în vene, nu vor să apară în filmul ANAD și să-și susțină nevinovăția!

Despre Cazul Corona se vorbește tot mai puțin – dar asta nu înseamnă că cei de la Agenția Națională Antidoping (ANAD) a pus batista pe țambal și a lăsat lucrurile așa. Nici dacă ar dori acest lucru n-ar putea, pentru că Agenția Mondială (WADA) monitorizează activitatea din România și, la orice pas greșit, sportivii noștri pot fi suspendați din orice competiție, așa cum s-a petrecut cu cei din Rusia.

Comisia de Audieri lucrează, însă medicul Mățău tot n-a răspuns chemării!

Comisia de Audieri, din cadrul ANAD, lucrează din plin, poate nu la viteza cu care ne-am dori noi, dar cei de-acolo și-au făcut strategia de cercetare și o respectă cu sfințenie. La ultima audiere, au venit la București asistentele medicale de la Iomed Clinique, apoi au mai fost interogate și persoane din cadrul clubului brașovean.

Emil Mățău

Din păcate, medicul de la Secția de Hochei a Coronei, Emil Mățău, n-a binevoit să ajungă la ANAD pentru audieri, dar asta nu face altceva decât să-i înrăutățească situația. El trebuie să dea explicații și pentru cei doi sau trei hocheiști care au făcut și eu aceeași procedură, ca a handbalistelor senioare, dar și pentru faptul că îi permitea uni rezident, Marius Capră, să-i folosească ștampila, pentru că acesta nu avea toate examenele date. Până la urmă, Mățău va fi audiat, iar circumstanțele lui, în acest caz, nu vor fi deloc atenuante, din pricina atitudinii lui, față de Comisia de Audieri.

Probabil că legislația este permisivă, la ora actuală, privind persoanele care sunt aproape de fenomenul doping, care au instigat și care au știut de această procedură considerată doping. Am aflat de la ANAD că se fac demersuri ca legislația să fie mult mai dură, în viitorul cel mai apropiat.

Sorina Târcă și Laura Constantin nu vor să apară în pelicula ANAD…

Vorbeam, cu ceva timp în urmă, despre un film comandat de ANAD, o peliculă-document care să explice pe larg Cazul Corona, implicarea fiecărei persoane în această dramă, ignoranța unor medici, cât și naivitatea handbalistelor, care au făcut ce li s-a spus, fără să se intereseze dacă este legală sau nu, această manipulare a sângelui, cu ajutorul laserului intravenos. Înregistrarea este făcută cu sprijinul Televiziunii Naționale, care se află aproape de final. Din surse proprii și, atenție!, demne de toată încrederea!, am aflat că sunt două sportive care refuză sistematic să apară în fața camerei de filmat – ”Acest film este făcut pentru ajutorul lor, vrem ca oamenii să nu le arate cu degetul, să nu le considere numai pe ele vinovate, să se afle în ce conjunctură s-au petrecut toate acestea. Vrem să sensibilizăm cu scurt-metrajul ăsta și oficialii de la WADA, ca să putem obține pedepse cât se poate de mici – de la doi ani, cât este prevăzut la lege, să rămână un an, poate chiar și mai puțin, facem toate eforturile. Cum să refuzi să apari în film, unde trebuie să-ți susții nevinovăția? Și mă gândesc că în atare condiții, Comisia de Audieri poate da pedepse diferențiate sportivelor, pentru refuzul de a colabora. Și vă dau și numele celor două handbaliste – una este Sorina Târcă, iar cealaltă este Laura Constantin, iar mamele ambelor sportive lucrează în club – doamna Târcă este în funcție de conducere, iar doamna Constantin activează la contabilitate”, ne spunea sursa noastră.

Iar noi nu mai avem nimic de comentat!

Lasă un răspuns