Avioanele de la Cluj care duc muncitori români în Germania

Dosarul „Sparanghelul”, clasat. Nicio persoană nu a fost infectată cu virusul Covid

Procurorii din Cluj au clasat dosarul „Sparanghelul”, deschis după îngrămădeala din aeroport, din timpul pandemiei. Aproape 2.000 de oameni au stat îngrămădiţi în aerogară, aşteptând să meargă în Germania la cules de sparanghel, însă nimeni nu s-a infectat, spun procurorii.

Aproape 2.000 de români, implicați în dosarul „Sparanghelul”

Procurorii de la Cluj au clasat dosarul „Sparanghelul”, pe care l-au deschis după ce au văzut imaginile cu aproape 2.000 de români care aşteptau în Aeroportul din Cluj, pentru a pleca cu avionul în Germania, la cules de sparanghel şi căpşuni, potrivit Mediafax.

Asta se întâmpla în luna aprilie, în plină pandemie.

La acea vreme, în stare de urgenţă, multe zboruri au fost suspendate, dar aceştia au putut pleca cu curse charter.

Potrivit ordonanţei de clasare, dosarul a fost închis pentru că niciuna dintre cele aproape 2.000 de oameni îngrămădiţi pe aeroport nu a fost infectată.

„În cursul urmăririi penale, a fost verificată situaţia celor 1.962 persoane, care la data de 09.04.2020 s-au aflat în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca şi s-au îmbarcat în curse charter spre Germania, constatându-se că niciuna nu a fost spitalizată sau plasată în carantina definită de textul de lege menţionat”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului.

Procurorii mai spun că, după ce au analizat probele, toate acele persoane care aşteptau cursele nu au încălcat măsurile de carantină. De asemenea, deşi distanţarea fizică nu a fost respectată, nimeni nu s-a infectat.

Citește și Italia impune carantină obligatorie pentru români și bulgari

„Pentru a fi întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea din culpă a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase trebuie să aibă ca urmare răspândirea unei asemenea boli, condiţie care în cauză nu este îndeplinită, fiind astfel împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale”. site news

Lasă un răspuns