Dosar penal pentru un polițist de frontieră, infectat cu coronavirus. A ales distracția în locul izolării

Dosar penal pentru un polițist de frontieră care este infectat cu coronavirus. Bărbatul de 38 de ani a fost confirmat cu COVID 19 la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vizită la Varșovia.

Petreceri în cluburi în loc de izolare

El a fost plecat în interes de serviciu. Bărbatul a fost în două cluburi înainte de a fi diagnosticat. Pe numele său va fi depusă o plângere penală.

Bărbatul de 38 de ani a fost confirmat cu infecția cu COVID pe 11 martie. Acesta era în autoizolare de pe data de 9 martie. Acest lucru după ce a aflat că o persoană cu care a intrat în contact la Varșovia a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus.

În seara de sâmbătă, potrivit unor surse, bărbatul a participat la două petreceri. Care au avut loc în două cluburi din Iași. Inițial, discutând cu medicii epidemiologi, bărbatul a spus de un singur club.

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare. Atât în cazul său, cât și în cazul bărbatului de 42 de ani din Iași confirmat cu COVID19.

Dosar penal pentru un polițist de frontieră

„Practic se stabileşte traseul pe care aceştia l-au avut de la momentul intrării în ţară şi până când au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Se aplică măsurile specifice. Au existat nişte inadvertenţe. Între declaraţiile primite la începutul anchetei epidemiologice şi declaraţiile ulterioare care au perturbat oarecum cursul acestei anchetei. La compartimentul juridic al DSP Iaşi se fundamentează o plângere penală în acest sens”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact polițistul de frontieră, Voicescu a precizat: „Ancheta epidemiologică este încă în curs. Din acest motiv nu poate fi spus deocamdată”.

Ambele cluburi în care bărbatul și-a petrecut seara de sâmbătă au anunțat pe paginile lor de Facebook că suspendă toate activitățile. site news

Lasă un răspuns