unsplash

Dosar penal pentru inconștiență. O tânără de 26 de ani s-a plimbat liniștită prin oraș, deși venise dintr-o zonă roșie a Italiei

O tânără din Valea Jiului în vârstă de 26 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea a fost depistată cu coronavirus însă înainte s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, dar a omis să menționeze că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.

„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicații deosebite, care vor trebui văzute și evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 martie și până în data de 5 martie, când a fost internată în Petroșani, ea a fost ”liberă” și a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung. Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 și 6 martie, perioadă în care nu se știa de unde vine și ca atare protecția față de ea a fost cea obișnuită față de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecție cerute de un pacient suspect de Covid 19”, a declarat managerul Spitalului de Urgență Petroșani, Alin Vasilescu.

Pacienta nu a avut simptome specifice infectării cu coronavirus. În noaptea de luni spre marți i-a fost recoltată o probă care a fost confirmată pozitiv pentru COVID-19, iar marți a fost transportată cu izoleta la Timișoara.

Toate persoanele care au stat cu femeia în salon sunt izolate și vor rămâne internate până vin rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara.

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu. site news


Lasă un răspuns