Donald Trump iși înlocuiește în notițe termenul ”coronavirus” cu ”virus chinezesc”2

Donald Trump iși înlocuiește în notițe termenul ”coronavirus” cu ”virus chinezesc”

Donald Trump folosește sintagma ”virus chinezesc” în loc de ”coronavirus”, acest lucru fiind vizibil chiar şi în notiţele oficiale ale preşedintelui SUA, din cel mai recent discurs al său.

În notiţele oficiale ale preşedintelui SUA din cel mai recent discurs al său, este vizibil faptul că președintele a înlocuit termenul ”coronavirus” cu sintagma ”virus chinezesc”.

Acest obicei al preşedintelui SUA a fost observat atât la întruniri oficiale, cât şi pe postările de pe Twitter. Mai mult, un fotograf Washington Post a surprins notiţele modificate ale lui Trump: cuvântul «corona» era tăiat cu markerul, iar deasupra era scris «chinezesc», în loc de coronavirus fiind folosit termenul virus chinezesc.

Jobin Botsford a postat fotografia pe Twitter.

”Pe notiţele prezentării lui Donald Trump de la întâlnirea cu grupul de intervenţie pe coronavirus se vede cum a fost tăiat corona” şi înlocuit cu chinez”, a scris Jobin pe Twitter.

„Virusul vine din China, de-aia spun aşa”

Răspunsul lui Trump a fost că formulările sale nu sunt rasiste şi nu încurajează manifestările anti-asiatice, deşi acuză guvernul chinez pentru transmiterea târzie de informaţii. „Virusul vine din China, de-aia spun aşa”. Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat miercuri că folosirea sintagmei „virus chinezesc” poate inspira atacuri rasiale împotriva asiaticilor.

„Este un moment pentru solidaritate, este timpul să mergem mai departe împreună, pentru a lupta împotriva acestui virus. Nu există o vină. Virusurile nu cunosc graniţe şi lor nu le pasă de etnie, de culoarea pielii sau de câţi bani ai în bancă. Deci este foarte important să fim atenţi la limbajul pe care îl folosim”, a declarat Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru situaţii de urgenţă. site news

Lasă un răspuns