Donald Trump iși doreste atât de mult să scape de pandemie, încât se oferă să ia medicamentul antimalarie pentru a-i dovedi eficiența, deși nu are COVID-19

Donald Trump iși dorește atât de mult să scape de pandemie, încât se oferă să ia medicamentul antimalarie pentru a-i dovedi eficiența, deși nu are COVID-19

Donald Trump, președintele Americii, vrea să demonstreze eficiența medicamentului pentru malarie împotriva coronavirusului, testându-l chiar pe el. Chiar daca el nu este infectat cu coronavirus.

Medicii atrag atenția că nu a fost dovedită eficiența acestuia, iar liderul de la Casa Alba nu a fost diagnosticat cu boala COVID-19. Cu toate astea, Trump declară că: „S-a putea să o fac oricum. S-ar putea să il iau, bine? Va trebui să imi intreb medicii despre asta, dar s-ar putea să il iau”.

Trump a declarat că ar putea lua hidroxiclorochina deși nu are nevoie de acest medicament într-o conferință de presă în cadrul căreia a lăudat „eficiența” unui program de sprijinire a micilor afaceri nou introdus și l-a atacat pe un capitan de Marina care a fost demis dupa ce a atras atenția cu privire la efectele pandemiei asupra echipajului sau.

”Ar fi un dar din cer dacă funcționează”

„Sper doar că hidroxiclorochina va învinge. Ce aveți de pierdut? Luati-l. Incercati, daca vreti”, a mai afirmat el.

”Ar fi un dar din cer dacă functionează”, a adaugat președintele american.

O problemă greu de ignorat este faptul că distanțarea socială afectează foarte grav economia.

„Am spus de la început că tratamentul nu trebuie să fie mai rău decât boala și afirm în continuare asta”, a subliniat el, insistând pe ideea că e mai bine ca țara „să se deschidă” mai curand decât mai tarziu.

„Urmatoarele două săptămâni vor fi o perioada cu foarte mulți morți. Cifrele sunt cifre”, a adaugat președintele.

Pe de altă parte, Anthony Fauci, expertul responsabil cu combaterea pandemiei de coronavirus în cadrul grupului operativ de la Casa Alba, a atras atenția că SUA vor trebui sa rămână precaute pentru multe luni pentru a ține sub control numărul deceselor și al imbolnavirilor.

Declarațiile lui Trump vin în contextul în care bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA a ajuns la peste 8.000 de morți și la peste 300.000 de cazuri de infectare. site news

Lasă un răspuns