Donald Trump ia preventiv hidroxiclorochină, deși nu este bolnav de coronavirus

Președintele american Donald Trump șochează! Liderul de la Casa Albă a anunțat, luni, 18 mai, că ia hidroxiclorochină, un medicament pentru malarie, care a fost folosit, însă cu rezultate contradictorii, și în tratarea Covid-19. Trump a precizat că îl ia preventiv, ca să aibă simptome mai ușoare, în cazul în care se infectează cu noul coronavirus, relatează presa americană.

Donald Trump se apără de Covid cu hidroxiclorochină

Donald Trump le-a spus reporterilor că ia hidroxiclorochină, dar și un supliment zilnic de zinc, „cam de o săptămână și jumătate”. El a precizat că doctorul său personal nu i-a recomandat medicamentul, dar i l-a cerut el medicului oficial al Casei Albe.

Săptămâni la rând, Donald Trump a pledat pentru hidroxiclorochină, recomandându-l ca potențial tratament pentru Covid-19, în ciuda faptului că mulți profesioniști, inclusiv din administrația sa, privesc cu rezerve eficiența acestui medicament în tratarea infecției cu noul coronavirus. În plus, medicamentul ar putea avea efecte secundare importante asupra anumitor pacienți. 

„Am început să-l iau, pentru că eu cred că e bun. Am auzit de o mulțime de cazuri fericite”, le-a spus Trump reporterilor. 

Citește și Care e țara cu cele mai dure restricții

„Multe lucruri pozitive se întâmplă datorită hidroxiclorochinei și ați fi surprinși să știți câte persoane iau acest tratament, în special cei din prima linie. Foarte mulți îl iau, și eu îl iau”, a dezvăluit Trump.

„Dacă nu va fi bun, o să vă spun. Nu-mi va face rău, e pe piață de 40 de ani pentru malarie, lupus, pentru alte lucruri. Eu îl iau, cei din prima linie îl iau, doctorii îl iau…”, a justificat președintele SUA. site news

Lasă un răspuns