Doi soți au fost bătuți în fața sediului Poliției. Agenții au dat bir cu fugiții

Doi soți din comuna bihoreană Sânnicolau Român au fost bătuți de membrii unui clan de romi în fața sediului Poliției.

Oana şi Marius Călău se aflau în maşina personală în faţa sediului Poliţiei din comună, când au fost blocaţi de alte două autoturisme ocupate de şapte membri ai clanului Bojani, o cunoscută familie de romi din Sânnicolau Român.

Este vorba despre fraţii Dănuţ, Gheorghe, Andrei, Călin, Adrian, cel din urmă cunoscut cântăreţ de muzică populară, şi părinţii lor, Andrei şi Mihaela.

„Am crezut că, dacă mă vor vedea femeie, cu telefon şi vorbind la 112, vor înceta. Dar n-au făcut-o. Unul mi-a tras o palmă şi au continuat să dea în soţul meu, care a ieşit să mă apere. Când l-au văzut afară, s-au dus spre el, cu bâte. El a reuşit să intre în sediul Poliţiei, ca să ceară ajutor“, a explicat Oana Călău.

Polițistele au dat bir cu fugiții

În sediul Poliției din comună se aflau două tinere agente care, în loc să-i potolească pe bătăuși, s-au baricadat înăuntru, au încuiat ușile și au cerut ajutor la 112.

Decizia a fost greșită, deoarece smardoii s-au întărâtat și mai mult, aceştia încercând să spargă uşa cu pumnii, picioarele şi bâte.

„A fost groaznic. Eu înăuntru, soţia afară. Am crezut că o voi găsi moartă când ies“, a povestestit Marius Călău.

În ajutorul lor au venit tatăl fratele și vărul lui Marius Călău

„Ei au plecat cu gândul că vin la poliţie, nicidecum nu s-au gândit că vor fi atacaţi. Când l-a văzut pe unul dintre fraţii Bojani ţinând o bâtă de baseball în mână, socrul a fugit şi s-a pus în faţa mea. A încasat el lovitura. Bâta avea ceva metalic, ascuţit în vârf, şi l-a rănit urât pe faţă“, a mai povestestit tânăra.

Scandalul a durat circa 25 de minute, sirenele mașinilor de Poliție fiind cele care au pus capăt conflictului. Apoi au dispărut cu toţii, în faţa postului rămânând doar victimele – soţii Călău, unchiul şi tatăl bărbatului, cei doi fraţi şi un verişor, toţi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au scăpat cu leziuni uşoare, mai puţin tatăl socru, care s-a ales cu nasul cusut şi cu o rană profundă în urma loviturii.

De la ce a plecat conflictul

Cauzele conflictului violent au iz politic local. Oana şi Marius Călău, foşti asistenţi sociali la Protecţia Copilului, sunt acum implicaţi într-un proiect comunitar derulat prin Asociaţia „Zâmbet şi Speranţă pentru Viitor“, în cadrul căruia au deschis şi administreză în Sânnicolau Român un centru de tip after-school pentru copiii romi.

Potrivit lui Marius Călău, cântăreţul de muzică populară Adrian Bojani le făcuse în ultima perioadă mai multe reclamaţii, ameninţându-i că le va închide asociaţia.

Dat fiind faptul că folcloristul se află la cuțite cu primarul Dumitru Munge, totul a degenerat în momentul în care soţii Călău au obţinut din partea primăriei, pentru o sumă modestă, terenul şi clădirea unde funcţionează centrul de zi pentru copii defavorizaţi.

„Înainte să ne ia la bătaie, a chemat toate instituţiile în control la noi. Direcţia de Sănătate Publică, AJPIS, Pompieri, tot. A fost în stare să spună că avem TBC. Noi nu vrem decât să fim lăsaţi în pace să putem lucra. Nu mă interesează politica, dar dacă mă întreabă cineva, eu îl susţin pe actualul primar. El ne-a ajutat“, a mărturisit Oana Călău.

S-a dispus şi o anchetă internă în privinţa celor două poliţiste care s-au baricadat în sediu. site news

 

Lasă un răspuns