Doi hoți români confundă casa de marcat cu cântarul în Italia

Doi cetăţeni români, de 18 şi 25 de ani, au vrut să se îmbogăţească rapid, însă au confundat casa de marcat cu cântărul din brutărie în care au intrat să fure. Întreaga poveste a avut loc în oraşul Riposto, Catania, Italia. Tinerii au intrat în brutărie și au ameninţat-o pe angajata aflată în interior. Însă, în loc să fure casa de marcat, au fugit cu un cântar electronic, informează Non e La Radio. La scurt timp, cei doi au fost reţinuţi de un echipaj de poliţie. Bunul furat a fost înapoiat reprezentanţilor brutăriei.

Ei pot deveni cei mai stupizi hoți români din istorie, deși au concurență serioasă în țară. Iată câteva dintre cele mai comice cazuri cu hoți care au eșuat lamentabil.

Spărgătorul rămas blocat în horn

Brăileanul Gheorghe N. (39 ani) n-o să uite prea curând noaptea de Crăciun a anului 2015. În acea noapte s-a dus la furat în casa vecinilor săi dintr-un cartier rezidenţial al oraşului. Nu de alta, dar a ajuns să fie salvat de pompieri, mai mult mort decât viu. Tentativa lui de spargere a eşuat fiindcă a rămas înţepenit într-un horn. El a încercat să intre în casă pe hornul şemineului, folosindo sfoară legată de marginea acoperişului. Ghinionul a făcut ca nodul să nu reziste, aşa că Gheorghe s-a prăbuşit în spaţiul îngust şi a rămas înţepenit pe la jumătate, într-o poziţie de contorsionist.

Află și unul dintre cele mai haioase episoade petrecute în timpul unui jaf în China, râzi cu lacrimi.

A fost salvat după aproape două zile, când proprietarii casei s-au întors din vacanţă. Ei au auzit gemete suspecte din şemineu. A fost scos, cu greu, de către pompieri. Dă socoteală în faţa judecătorilor pentru tentativă la furt calificat, urmând să plătească şi pentru refacerea şemineului demolat pentru a fi eliberat.

A dat lovitura, dar a confundat țuica cu insecticidul

Un caz cu totul aparte, întâmplat în iunie 2016, îl are ca protagonist pe un hoţ din Tulcea. El a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi în stare deosebit de gravă, otrăvindu-se în timpul unei spargeri. Adrian H. (49 ani) a spart un apartament şi, pentru că-l cam lovise foamea, s-a apucat să mănânce ceva. Apoi i s-a făcut sete, aşa că a căutat ceva alcool. Bine „aghesmuit” a confundat cu ţuica o sticlă plină cu insecticid, iar la scurt timp a fost cuprins de spasme cumplite. A fost găsit, în comă, de proprietar, care a anunţat Poliţia şi Salvarea. Individul a avut nevoie de aproape două luni de spitalizare pentru a-şi reveni, după care a fost „mutat” în arestul poliţiei tulcene.

A furat și l-a luat somnul

Un caz asemănător, dar mai puţin dramatic l-a avut ca protagonist pe Ciprian M. (32 ani), din Galaţi, care în martie 2015 a dat o „lovitură” ce părea să fie cu pradă bogată. Ghinionul lui a fost acela că după ce a strâns într-o valiză bunuri şi valută în valoare de peste 40.000 de lei s-a gândit să se ospăteze un pic din bucatele proprietarului. A mâncat bine, a băut un şpriţ, apoi a adormit pe canapeaua din living, loc unde a fost descoperit de proprietari, care au anunţat în şoaptă Poliţia.

Vezi cum au reușit hoții din Hunedoara să fure un pod rulant de dimensiuni uriașe.

Oamenii legii l-au luat ca din oală, iar argumentele spărgătorului cum că a nimerit din greşeală, de beat ce era, la adresa respectivă n-au prea ţinut, având în vedere că el locuia în exact celălalt capăt al oraşului, la bloc. (site news)

Lasă un răspuns