unsplash

Doi adolescenți de 15 ani au fost reținuți pentru terorism: sunau la Aeroportul Otopeni și amenințau că pun bombe

Doi adolescenți în vârstă de 15 ani din București au fost reținuți sub acuzația de terorism, după ce au ameninţat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile la Aeroportul Otopeni.

„După administrarea probatoriului, (…) a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău”, a anunţat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform DIICOT şi BCCO Piteşti, adolescenții fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie. Ei amenințau că detonează dispozitive explozibile. Pe lângă asta, ei sunau și persone fizice sau firme pentru a face diverse farse.

Tinerii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. De asemenea, au sunat și la mai multe secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama fapte nereale, dar şi mai multe firme pentru a face comenzi pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte.

Procurorii şi poliţiştii au făcut joi percheziții în Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în Capitală. site news

Lasă un răspuns