Documente scurse în presă arată că virusul din China va infecta aproape 100 de milioane de americani

Unele documente scurse în presă (şi publicate de Business Insider şi Daily Mail) dezvăluie că spitalele americane se pregătesc pentru ce este mai rău:

– 96 de milioane de infecţii cu virus Wuhan
– 4,8 milioane spitalizări
– 480.000 de decese în SUA.

Documente scurse în presă arată că virusul din China va face ravagii în America

Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, a prezentat estimările ca fiind „cel mai bun scenariu” al extinderii epidemiei. Eseul său a fost prezentat în faţa unei audienţe formate din profesionişti din domeniul sănătăţii, ca parte a seminarului AHA numit „Ce trebuie să ştie liderii din domeniul sănătăţii: Pregătirea pentru COVID-19” ţinut în 26 februarie.

Prezentarea făcută a estimat rate de deces mari pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

Persoanele în vârstă de 80 de ani şi peste au o şansă de deces de 14,8% dacă vor contracta infecţia, au relevat prezentările. Riscul scade la tineri, iar cei cu vârste cuprinse între 70-79 şi 60-69 ani au un risc semnificativ, cu rate de mortalitate de 8% şi respectiv 3,6%.

Datele se bazează pe o estimare scăzută privitoare la numărul celor care au nevoie de spitalizare – de numai 5%.

Pe baza datelor prezentate, Dr. Lawler se aşteaptă ca virusul Wuhan să infecteze aproximativ 30% din populaţia Statelor Unite şi epidemia să aibă drept rezultat o rată de spitalizare de 5%.

În schimb, dr. Fauci de la NIH a estimat că 15-20% dintre pacienţii cu coronavirus ar avea nevoie de spitalizare, ceea ce înseamnă că estimarea „4,8 milioane de spitalizări” poate fi de fapt peste 15 milioane.

Statele Unite au puţin sub un milion de paturi de spital şi acestea sunt, de obicei, în jur de 75% ocupate de pacienţi existenţi, fără legătură cu virusul Wuhan.

Citește și Trei femei din Sydney s-au bătut pe hartia igienică. Isteria coronavirus dusă la alt nivel

Estimarea doctorului Lawler de 480.000 de decese ar indica o rată a decesului de doar jumătate la sută (0,5%), ceea ce este semnificativ mai mic decât ratele de deces raportate de OMS (3,4%) şi Italia (5%). site news

Lasă un răspuns