Disperarea îi împinge pe italieni la gesturi extreme. Oamenii jefuiesc magazinele să aibă ce mânca

Disperarea îi împinge pe italieni la gesturi extreme. Oamenii jefuiesc magazinele să aibă ce mânca

Situația în sudul Italiei se degradează de la o zi la alta. Oamenii au rămas fără bani și, de disperare, au început să jefuiască magazine pentru a avea ce mânca.

Polițiștii au fost trimiși pe străzile capitalei Siciliei, Palermo, pentru că bandele folosesc social media pentru a coordona atacuri în magazine. Pe rețelele de socializare au început să apară grupuri care îndeamnă lumea să nu plătească produsele luate din magazine.

O companie care opera un feribot a oprit serviciul către insula, inclusiv aprovizionarea cu alimente și medicamente. Pe masură ce statul italian e din ce în ce mai copleșit de pandemie, oficialii sunt acum îngrijorați că Mafia va prelua controlul în regiune.

În sudul Italiei oamenii trăiesc de pe o zi pe alta

„Trebuie sa actionam rapid, mai mult decât rapid. Suferința oamenilor se poate transforma repede în violența”, a spus Leoluca Orlando, primarul din Palermo.

În sudul Italiei oamenii trăiesc de pe o zi pe alta, cu joburi de câteva ore pe zi și salarii pe măsură. Italienii sunt deja în a patra săptămână de izolare, iar autoritățile au anunțat că aceasta se va prelungi cel puțin până de Paște.

Premierul Giuseppe Conte lucreaza la un nou pachet de stimulare a economiei, pentru jumătatea lunii aprilie, în valoare de cel puțin 30 de miliarde de euro (33 de miliarde de dolari). Giuseppe Provenzano, membru în Cabinetul lui Conte și cel care se ocupă de sudul țării, a declarat că ar trebui să fie direcționați bani și în „economia ilegală”. În caz contrar, mafia ar putea să intervină pentru a oferi asistență celor care au nevoie, umplând golul lăsat de stat.

Graziano Delrio, liderul parlamentarilor din camera inferioară, a declarat că guvernul trebuie să acționeze „imediat și fără ezitare”. Roma trebuie „să facă tot ce este necesar pentru nevoile esențiale ale familiilor”, a spus el într-un interviu.

Cel puțin 11.000 de persoane au murit în Italia din cauza COVID-19, iar numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a trecut de 100.000. site news


Lasă un răspuns