Dispare catalogul de pe catedră. Anisie dezvăluie cu ce va fi înlocuit din 14 septembrie

Anul școlar 2020-2021 va fi unul atipic, din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă purtarea măștilor și distanțarea socială, va dispărea catalogul de pe catedră.

Catalogul clasic, înlocuit

Profesorii sunt încurajați să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor. O altă variantă este catalogul electronic, a spus, marți, 1 septembrie, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Anisie.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a adăugat ea.

Ministrul Educației a făcut precizări și despre desfășurarea orelor.

„Vor fi câte două pauze pe oră, astfel încât copiii să poată ajunge la toaletă fără să se aglomereze. Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii.

Lecțiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs”, a mai spus ministrul.

Citește și An școlar 2020 – 2021. Tătaru: „Nu va mai fi declarația pe proprie răspundere”

În ceea ce-i privește pe părinții care cer dreptul de a opta dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie spune că, dacă elevii locuiesc cu bolnavi cronici, pot prezența o adeverință de la medic și pot opta pentru sistemul online. site news

Lasă un răspuns