Disensiuni în ședința PNL. Un greu al partidului vrea ca alegerile locale să fie organizate anul viitor

Disensiuni în ședința PNL pe marginea datei când vor avea loc alegerile locale. Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului, actual europarlamentar, a produs rumoare, marți seara, în ședința conducerii PNL. El a cerut președintelui partidului, Ludovic Orban, să dispună amânarea alegerilor locale până în 2021.

Argumentele lui Falcă

Falcă și-a argumentat dorința prin necesitatea ca aleșii locali ai PNL să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a face lucruri pentru comunitățile lor, astfel încât dacă alegerile ar fi amânate, ar putea să obțină un scor mai bun.

Alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc anul acesta, a spus Falcă. Potrivit acestuia, doar cele pentru primării și consilii județene să fie amânate cu un an.

Dorința lui nu a fost însă întâmpinată cu entuziasm de colegi. Rareș Bogdan, primvicepreședinte al PNL, a ținut să atragă atenția că nu este o idee bună.

Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate

Alegerile locale au fost deja amânate cu mai multe luni. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior. site news

Lasă un răspuns