Trump trimite ventilatoare pentru dotarea spitalelor din România

Discuție telefonică între Klaus Iohannis și Donald Trump. America sare în ajutor cu ventilatoare pentru spitalele românești

Pe 25 aprilie s-a desfășurat o convorbire telefonică între președintele României, Klaus Iohannis și  Donald Trump, discuție solicitată de partea americană, subiectul fiind criza epidemiologică generată de coronavirus.

Discuția s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și asupra modalităților de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american și condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

Iohannis a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA

Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Trump trimite ventilatoare pentru dotarea spitalelor din România

Cei doi șefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan național în ambele state, rezultatele acestora, precum și planurile de acțiune în perioada imediat următoare în domeniile medical și economic.

În acest sens, președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru consolidarea cooperării în domeniul securității și cel economic. site news

Lasă un răspuns