Dirijorul român care a câștigat un premiu Grammy la ediția unde a strălucit Billie Eilish, marea vedetă a anului

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”. Este pentru a doua oară când un dirijor român câstigă un astfel de premiu. Primul a fost dirijorul Cristian Badea, în 1985.

Dirijorul român Cristian Măcelaru, violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia au câștigat premiul Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”. Distinciia este pentru albumul ce cuprinde lucrări ale compozitorului Wynton Marsalis, potrivit TVR.

Citește aici ce orchestră națională europeană l-a numit recent pe dirijorul român la conducerea sa.

Născut în Timişoara în 1980 şi plecat la 16 ani în Statele Unite cu o bursă, Cristian Măcelaru a devenit 3 ani mai târziu, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami. Avea să înceapă o carieră internaţională de excepție. Din 2021 va fi directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, una dintre cele mai importante din Europa și din lume.

Dirijorul român și violonista scoțiană au mai fost nominalizați pentru un premiu Grammy, tot la această ediție. Este vorba de categoria Cea mai bună compoziţie contemporană clasică. Titlul a fost însă câștigat de „Higdon: Harp Concerto”, compus de Jennifer Higdon.

Cine este câștigătorul absolut al ediției Grammy din 2020

Billie Eilish a triumfat la premiile Grammy adunând cinci trofee din şase nominalizări şi nu a fost singura membră a familiei sale premiată duminică, la cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy, la Los Angeles.

Vezi ce vedetă spună că un rol celebru l-a adus în pragul nebuniei.

Billie Eilish a avut şase nominalizări la actuala ediţie a premiilor Grammy. Ea a câştigat premiul pentru piesa anului cu ”Bad Guy”. Era al doilea premiu ridicat de Eilish la această ediţie a premiilor, după cel primit pentru Cel mai bun album vocal pop pentru ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Finalul serii i-a aparţinut în întregime. Ea a ridicat şi trofeele pentru cel mai bun artist nou, înregistrarea anului şi distincţia albumul anului.

Totuşi familia cântăreţei a plecat acasă cu şase trofee. Fratele cântăreței, Finneas, a primind duminică premiul Grammy pentru producătorul anului, categoria dedicată muzicii non-clasice. site news

Lasă un răspuns